vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 august, 2013

Uzina Ford de la Craiova își va trimite angajații în șomaj tehnic, timp de 7 zile, în luna septembrie, ca urmare a scăderii comenzilor pe piața europeană, a informat, vineri, compania.

„Ca reacţie la situaţia precară a pieţei europene, Ford România ajustează volumele de producţie ale uzinei de la Craiova şi are în plan oprirea producţiei pentru şapte zile în luna septembrie, în cadrul secţiei Operaţiuni Vehicule. (…) Suntem convinşi ca aceasta este o măsură temporară şi că situaţia se va ameliora pe măsură ce vânzarile de automobile pe piaţa europeană vor începe treptat să crească”, se arată într-un comunicat al Ford.

La Craiova se produce modelul For B-MAX.


”B-MAX continuă să fie cel mai bine vândut monovolum de dimensiuni mici din Europa, dar, per total, piaţa auto continuă să scadă comparativ cu anul precedent. Ford Romania va continua să îşi alinieze producţia la cererea efectivă a pieţei şi, datorita flexibilităţii sistemelor noastre de lucru, putem reacţiona în timp real la schimbările pieţei, inclusiv prin creşteri de producţie”, precizează Ford.

Pentru cele 7 zile de șomaj tehnic, lucrătorii primesc 80% din salariu.

În uzina Ford de la Craiova lucrează 4.000 de salariați, însă numai 2.500 vor intra în șomaj tehnic, potrivit unor surse consultate de Mediafax.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: