joi

18 iulie, 2024

26 octombrie, 2021

Şcoala Postliceală Sanitară ”Vasile Alecsandri” Focşani derulează un proiect cu fonduri europene nerambursabile de peste două milioane de lei, pentru  pregătirea practică a viitorilor asistenţi medicali.

Proiectul, la care participă elevi din anii II şi III, este implementat pe o perioadă de doi ani şi se va finaliza în septembrie 2022. Suma pe care unitatea şcolară urmează să o acceseze este de aproximativ 2.056.000 lei.

„Unitatea noastră şcolară a accesat un proiect pe fonduri europene, ‘PASSA’, adică practică şi activităţi suport la standarde actuale, prin care ne-am propus să îmbunătăţim atât baza materială a unităţii şcolare, cât şi activitatea didactică.


 În acest sens, în cadrul proiectului am reuşit să realizăm o sală de demonstraţie, în care pilonul principal îl constituie un manechin digital de ultimă generaţie, cu ajutorul căruia elevii noştri pot face cunoştinţă, pe viu, cu situaţiile reale pe care le-ar putea întâlni în unităţile medicale în care îşi vor desfăşura activitatea practică.

Tot în cadrul acestui proiect dorim să achiziţionăm şi un laborator utilat cu o linie tehnologică de farmacie în care viitorii noştri absolvenţi să poată deprinde o serie de aptitudini privind obţinerea produselor produselor farmaceutice primare, creme, siropuri, lucru care, din păcate, nu se mai realizează în farmacii, şi să stăpânească cu precizie toate procedeele tehnice primare, măsurare, cântărire şi aşa mai departe.

 De asemenea, prin acest proiect ne propunem să formăm aptitudini şi competenţe specifice activităţii pe care o desfăşoară cu interlocutorul, viitorul pacient. Şi, nu în ultimul rând, proiectul va permite o remunerare adecvată a cadrelor didactice”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul şcolii postliceale, Nataşa Simion.

Proiectul constă şi în organizarea unei serii de workshopuri, în cadrul cărora elevii învaţă să îşi evalueze atitudinea în faţa unui potenţial angajator, să îşi susţină calităţile educaţionale pe care le-au dobândit în şcoală, să scrie un Curriculum Vitae sau să cunoască ultimele inovaţii din domeniul medical realizate cu ajutorul tehnologiei informatice.


La finalul proiectului, în urma unui concurs organizat la nivelul unităţii de învăţâmânt, 20 de elevi vor avea ocazia să participe la o activitate de bune practici într-o unitate medicală din Portugalia.
Nu mai puţin de 182 din cei 200 de elevi pe care îi şcolarizează anual unitatea de învăţâmânt postliceal sanitar din Focşani participă în acest proiect, mare parte dintre aceştia urmând să primească certificate de recunoaştere a calificării şi chiar să-şi găsească mai uşor un loc de muncă.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: