luni

5 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 iulie, 2017

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a alocat, în noua perioadă de programare, 100 milioane euro pentru Inițiativa pentru IMM și aproape 60 milioane euro pentru afaceri inovative prin Programul Operațional Competitivitate.

 

„În perioada de programare 2007-2013, România a alocat 225 milioane euro din Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POSCCE) pentru instrumente de garantare, investiții și creditare subvenționată prin inițiativa JEREMIE, care au dus la finanțări de peste 680 milioane euro prin aproape 7.000 de noi credite subvenționate, garanții și investiții de capital. Resursele rambursate din JEREMIE vor fi utilizate tot pentru finanțarea întreprinderilor românești. În noua perioadă de programare, MDRAPFE a alocat deja 100 milioane de euro pentru Inițiativa pentru IMM (prin care se vor garanta credite de peste 500 milioane euro) și aproape 60 de milioane de euro pentru afaceri inovative prin Programul Operațional Competitivitate”, se menționează în comunicat.


MDRAPFE a semnat cu Fondul European de Investiții (FEI) un acord de finanțare privind lansarea de noi fonduri de investiții de capital, cu o alocare de 58,82 milioane euro din Programul Operațional Regional.

La acestea se pot adăuga peste 25 milioane euro din resurse private administrate de către , astfel că până la 85 milioane euro vor fi disponibile IMM-urilor românești. Resursele vor fi preluate de către administratori de fond, selectați prin procedură deschisă și transparentă, și vor fi investite în întreprinderi aflate în stadiu de creștere, cu precădere din regiunile mai puțin dezvoltate ale României, informează FEI.

“Cele 85 milioane euro sunt atât de necesare pentru România, mai ales că vorbim de firme aflate în expansiune, ce au nevoie de un impuls pentru a fi competitive pe piețele internaționale. Acordul semnat cu Fondului European de Investiții este un sprijin pe care reușim să îl oferim firmelor românești, ce doresc să facă noi investiții de capital în companiile lor”, a declarat ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb.

La rândul său, Hubert Cottogni, director în cadrul Fondului European de Investiții, a precizat că acordul permite utilizarea fondurilor structurale pentru instrumente financiare dedicate IMM-urilor. „Pe lângă creditele disponibile prin Inițiativa pentru IMM, noul acord va face posibile noi investiții de capital în companii aflate în expansiune. Astfel, aproximativ 20 de companii vor putea să își vândă produsele și serviciile în toată lumea și vor crea noi locuri de muncă, iar piața locală de investiții va beneficia de noi jucători în domeniul administrării fondurilor de private equity. Prin acest nou acord, vom crea fonduri noi de investiții pentru IMM-uri mature, sprijinindu-le să fie competitive pe plan global, și vom ajuta la dezvoltarea ecosistemului antreprenorial din România, în sinergie cu fondurile pentru start-up-uri finanțate din PO Competitivitate.”


 

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: