Fondul Proprietatea se listează la bursa de la Londra - CursDeGuvernare.ro
joi

28 octombrie, 2021

Fondul Proprietatea se listează la bursa de la Londra

29 aprilie, 2015

fondul-proprietatea-300x181Fondul Proprietatea (FP) se listează miercuri la bursa de la Londra, pe secţiunea Specialist Fund Market, urmând să fie tranzacţionate certificatele de depozit globale având drept suport acţiuni emise de Fond.

Certificatele au fost admise la tranzacţionare cu simbolul „FP” şi sunt disponibile la un preţ stabilit în dolari.

Primul preţ pentru un GDR a fost de 11,45 dolari, respectiv 46,27 lei pe certificat. În condiţiile în care un GDR însumează 50 de acţiuni FP, preţul pe acţiune este de 0,9255 lei.


La BVB, titlurile FP se tranzacţionau miercuri dimineaţa la un preţ de 0,915 lei pe unitate.

Pe bursa din Londra preţurile pentru GDR-urile FP variază între un minim de 11,42 dolari şi un maxim pe 11,50 dolari, volumul fiind de 807.748 unităţi.

Specialist Fund Market este piaţa reglementată a bursei de la Londra pentru fonduri de investiţii specializate. Specialist Fund Market este destinată investitorilor instituţionali.

Fondul Proprietatea a optat pentru o listare prin intermediul certificatelor de depozit după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară nu a aprobat la timp regulamentul privind titlurile de interes, instrument financiar pe care Fondul l-a preferat iniţial GDR-urilor pentru intrarea pe piaţa britanică.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Fondul american Elliott este cel mai mare acţionar al FP, deţinând prin firma de brokeraj Manchester Securities, potrivit celor mai recente raportări, 15,86% din acţiunile Fondul Proprietatea. O altă companie a grupului Elliott, Beresford Energy Corp, are o participaţie de 1,8%.

Fondul Proprietatea este o societate de investiţii de tip închis, înfiinţată în 2005 pentru despăgubirea persoanelor ale căror proprietăţi au fost confiscate abuziv de statul comunist şi sunt imposibil de retrocedat în natură. Fondul Proprietatea a fost listat la Bursa de Valori Bucureşti în ianuarie 2011.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr