miercuri

28 februarie, 2024

25 august, 2011

Administratorul Fondului Proprietatea (FP), compania Franklin Templeton, va bloca 14% din acţiunile deţinute de statul român la FP, totalizând peste 372 de milioane de lei, după cum a raportat aceasta Bursei de Valori Bucureşti.

Acţiunile –însemnând 2,7% din totalul acţiunilor FP – vor fi blocate pentru recuperarea unor sume reprezentând capital social nevărsat.

”Administratorul unic va întreprinde toate măsurile necesare în numele Fondului în vederea recuperării sumelor reprezentând capitalul social nevărsat de către Statul Român, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice, şi pentru blocarea a 372.527.672 acţiuni în contul Statului Român, până la data plăţii integrale a contribuţiei de către Stat sau a aportului în natură”, menţionează raportul FP.


La 23 august 2011, capitalul social subscris al Fondului Proprietatea era de 13,778 miliarde lei, iar capital social vărsat de 13,405 miliarde lei.

”Diminuarea capitalului social vărsat a intervenit ca urmare a faptului ca statul român (reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice în calitatea sa de acţionar al Fondului) nu a efectuat aportul în natură cu toate acţiunile menţionate în actele normative în vigoare deţinute de acesta la următoarele societăţi comerciale: S.C. Electromecanica Ploieşti S.A., Compania Naţională Romarm, filiala Uzina Mecanică Bucureşti S.A. şi la Societatea Naţională Nuclearelectrica S.A.”, susţine FP.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

(Textul de mai jos e preluarea integrală a editorialului de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: