miercuri

29 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 ianuarie, 2023

Oficialii Comisiei Europene l-au avertizat marți pe directorul general al TikTok să respecte legile UE și să lucreze pentru „recâștigarea încrederii autorităților europene de reglementare”, în condițiile în care compania chineză se confruntă cu critici tot mai dure privind politicile sale de confidențialitate, transmite Politico.

„Contez pe TikTok să-și îndeplinească pe deplin angajamentele de a face eforturi suplimentare pentru a respecta legislația UE și a recâștiga încrederea autorităților europene de reglementare”, a declarat vicepreședintele Comisiei Europene, Věra Jourová, după întâlnirea șeful TikTok, Shou Zi Chew.

Jourová a spus că nu poate exista „nici o îndoială că datele utilizatorilor din Europa sunt sigure și nu sunt expuse accesului ilegal din partea autorităților din țări terțe”.


Chew s-a întâlnit marți cu o serie de oficiali ai Comisiei Europene care au marcat prima astfel de vizită a șefului controversatei platforme de socializare. Vizita sa a avut loc în contextul creșterii presiunilor politice din Europa și după ce SUA au decis să interzică aplicația pentru toate dispozitivele guvernamentale federale din cauza temerilor cu privire la potențialul spionaj din partea Chinei, unde își are sediul ByteDance, compania-mamă a TikTok.

Platforma se confruntă, de asemenea, cu două investigații ale autorității irlandeze de reglementare pentru protecția datelor cu privire la potențialele transferuri ilegale de date ale cetățenilor europeni în China, precum și la confidențialitatea datelor minorilor în conformitate cu Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) al UE. Irlanda este principalul organism de reglementare responsabil pentru supravegherea TikTok.

Vicepreședintele executiv al Comisiei, Margrethe Vestager, care s-a întâlnit la rândul său Chew, a declarat că discuțiile s-au concentrat pe pregătirea pentru noile reguli privind conținutul online (DSA) ale UE și pe noul regulament de concurență digitală (DMA), precum și pe respectarea GDPR. Vestager a adus în discuție, de asemenea, informații recente publicate de presă cu privire „colectarea și supravegherea agresivă a datelor TikTok în SUA”.

Totodată, comisarul pentru justiție, Didier Reynders, i-a reamintit șefului TikTok importanța cooperării cu autoritățile irlandeze. „Regulile sunt clare și trebuie respectate pe deplin”, a spus el.


Jourová și-a exprimat, de asemenea, îngrijorări cu privire la modul în care aplicația folosea datele jurnaliştilor pentru a identifica scurgerile de informații din companie. Chew „a confirmat că a fost greșit” și a spus că persoanele responsabile au fost concediate.

Alte subiecte abordate au inclus măsuri pentru protejarea copiilor activi pe platformă, limitarea răspândirii dezinformării rusești și transparența publicității politice.

Theo Bertram, vicepreședintele TikTok pentru afaceri guvernamentale în Europa, a spus că conversațiile cu politicienii UE s-au concentrat pe conformarea cu reglementările europene.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: