marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 iunie, 2014

Fondul Monetar Internaţional a refuzat solicitarea ministrului Dan Şova, care a cerut permisiunea să scoată unele companii aflate în subordinea Ministerului Transporturilor de sub management privat.

Dan Şova a explicat marţi presei că a solicitat acest lucru reprezentanţilor instituţiei financiare internaţionale din cauză că “au existat foarte multe situaţii în care managementul privat nu a respectat decizii ale AGA, luate în conformitate cu angajamentele asumate în faţa FMI”.

Explicaţiile ministrului Dan Şova

“Am spus că este foarte dificil să-mi ceri să respect anumite lucruri atât timp cât managementul privat, asupra căruia eu, ca ministru, nu am nicio putere, refuză să facă anumite lucruri, şi da, am spus că din punctul meu de vedere, personal, deci nu este un punct de vedere oficial al Guvernului, există cel puţin câteva entităţi din domeniul transporturilor care ar trebui scoase de sub managementul privat”, a declarat Dan Şova, conform Mediafax.


“Răspunsul FMI nu a fost pozitiv”, a completat ministrul Transporturilor.

Chiar dacă “nu are nicio putere”, aşa cum explică oficial Dan Şova, Ministerul Transporturilor a schimbat în ultima perioadă, în AGA, conducerea mai multor companii din subordine: CFR Marfă, Aeroporturi Bucureşti şi Tarom.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Din martie 2014, de la începutul mandatului lui Dan Şova la conducerea instituţiei, au mai fost operate schimbări de management la Autoritatea Aeronautică Civilă, la CFR SA, la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, la Autoritatea Rutieră Română, la CFR Marfă şi la ROMATSA, toate companii aflate în subordinea Ministerului Transporturilor.

Managementul privat la companiile de stat a fost introdus la solicitarea FMI, principiile guvernanţei corporative fiind stabilite prin OUG 109/2011.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: