duminică

22 mai, 2022

Florin Georgescu, după discuţiile cu Troika: Privatizările continuă, creșterea salariilor funcționarilor nu aruncă în aer bugetul

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 mai, 2012

Ministrul de Finanțe propus, primviceguvernatorul BNR Florn Georgescu, a declarat, vineri, după o rundă de discuții reprezentanții FMI, Băncii Mondiale și Comisiei Europene, că programul de privatizări negociat continuă, însă majorarea recuperarea salarială pentru bugetari trebuie acceptată de finanțatorii externi.

”Nu se iese din parametrii financiari care asigură stabilitatea macroeconomică a ţării, nu se amână nimic şi se respectă prevederile din memorandumul încheiat, în condiţiile în care se actualizează prevederile lui, pentru că raportat la ce s-a stabilit acum 3-4 luni, lucrurile unele s-au realizat, altele nu şi trebuie reprogramate în timp”, a spus Georgescu despre privatizări.

În privința propunerilor viitorului guvern Ponta de majorare a salariilor bugetarilor și de returnare a sumelor oprite ilegal de la pensionari, Georgescu a susținut că acestea nu ”aruncă bugetul în aer”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Suntem încrezători că există soluţii, aşa cum ne-au prezentat datele lucrătorii la nivel tehnic şi că reprezentanţii Uniunii Europene, ai Băncii Mondiale şi FMI vor fi înţelegători, în sensul bun al cuvântului, să dea curs solicitărilor şi propunerilor noastre, care nu vin să arunce deficitul bugetar în aer, nu vin să pună presiune asupra inflaţiei, sau asupra deficitului de cont curent, a deficitului extern”, a afirmat Florin Georgescu.

El a precizat că discuțiile privind salariile bugetarilor vor începe sâmbătă, iar duminică se vor încheia negocierile cu FMI, CE și BM, privind memorandumul de înțelegere și scrisoarea de intenție care vor fi redactate de noul Guvern.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: