marți

6 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 mai, 2012

Ministrul de Finanțe propus, primviceguvernatorul BNR Florn Georgescu, a declarat, vineri, după o rundă de discuții reprezentanții FMI, Băncii Mondiale și Comisiei Europene, că programul de privatizări negociat continuă, însă majorarea recuperarea salarială pentru bugetari trebuie acceptată de finanțatorii externi.

”Nu se iese din parametrii financiari care asigură stabilitatea macroeconomică a ţării, nu se amână nimic şi se respectă prevederile din memorandumul încheiat, în condiţiile în care se actualizează prevederile lui, pentru că raportat la ce s-a stabilit acum 3-4 luni, lucrurile unele s-au realizat, altele nu şi trebuie reprogramate în timp”, a spus Georgescu despre privatizări.

În privința propunerilor viitorului guvern Ponta de majorare a salariilor bugetarilor și de returnare a sumelor oprite ilegal de la pensionari, Georgescu a susținut că acestea nu ”aruncă bugetul în aer”.


”Suntem încrezători că există soluţii, aşa cum ne-au prezentat datele lucrătorii la nivel tehnic şi că reprezentanţii Uniunii Europene, ai Băncii Mondiale şi FMI vor fi înţelegători, în sensul bun al cuvântului, să dea curs solicitărilor şi propunerilor noastre, care nu vin să arunce deficitul bugetar în aer, nu vin să pună presiune asupra inflaţiei, sau asupra deficitului de cont curent, a deficitului extern”, a afirmat Florin Georgescu.

El a precizat că discuțiile privind salariile bugetarilor vor începe sâmbătă, iar duminică se vor încheia negocierile cu FMI, CE și BM, privind memorandumul de înțelegere și scrisoarea de intenție care vor fi redactate de noul Guvern.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: