sâmbătă

2 martie, 2024

30 mai, 2021

Premierul Florin Cîţu, vicepreşedinte al PNL, şi-a anunţat candidatura la preşedinţia partidului, adăugând că PNL are nevoie de un „suflu nou”.

„Am decis să mă înscriu în competiţia pentru preşedinţia Partidului Naţional Liberal”, a declarat duminică Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă.

Liberalii se reunesc, dumincă, în ședința Consiliului Național care are ca rol demararea procedurilor pentru alegerile interne și stabilirea datei congresului partidului. Evenimentul marchează declanșarea alegerilor interne în PN și îi pune față în față ca adversari pe Ludovic Orban și Florin Cîțu.


Un număr de 18 organizații și-au exprimat public susținerea pentru Ludovic Orban: București, Hunedoara, Caraș Severin, Maramureș, Vrancea, Argeș, Călărași, sector 1, Sector 2, sector 4, sector 6 București, Mureș, Teleorman, Bistrița, Ilfov, Prahova, Tulcea și Dolj.

Florin-Vasile Cîțu s-a născut pe 1 aprilie 1972, la Râmnicu Vâlcea. Este licențiat în științe economice și a absolvit Grinnell College din Iowa, SUA, în 1996. Pregătirea academică a acestuia a continuat cu un masterat în științe economice în cadrul Iowa State University și un doctorat la aceeași universitate, în macroeconomie și afaceri internaționale.

Florin Cîțu a fost ales senator de București pe listele PNL la alegerile parlamentare 2016 și reales în 2020. A ocupat funcția de ministru al Finanțelor în Guvernul Orban, în perioada 4 noiembrie 2019 – 23 decembrie 2020.


Articole recomandate:

Etichete: , , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

(Textul de mai jos e preluarea integrală a editorialului de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: