marți

21 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 decembrie, 2018

Senatorul PNL Florin Cîțu susține că, în ședința de guvern de mâine, Cabinetul Dăncilă ar urma să discute și să adopte o ordonanță de urgență cu peste 60 de articole, „fiecare articol cu o nouă taxă pentru fiecare sector din economie”.

Parlamentarul PNL prezintă și două facsimile în sprijinul afirmațiilor sale.

„Armagedon pentru sectorul privat! În ședința de guvern de mâine, Dragnea și Vâlcov, susținuți de Teodorovici și ALDE, introduc OUG-ul care dinamitează tot sectorul privat și marchează revenirea României la socialism exact la 29 de ani după eliberare. Ordonanța are peste 60 de articole, fiecare articol cu o nouă taxă pentru fiecare sector din economie!”, scrie senatorul PNL pe contul său de Facebook.


„Vă atașez două exemple. Dar OUG conține taxe pentru retail, energie, sistem bancar, jocuri de noroc etc., toate domeniile enumerate de Dragnea duminică seara. Această ordonanță nu a fost pusă în dezbatere publică și va apărea direct pe ordinea de zi în ședința de Guvern. Nu-i mai interesează nimic. Bugetul este în faliment și ei au promis pensii, pensii speciale, salarii. Vor forța sectorul privat să plătească”, mai scrie senatorul PNL.

Unul dintre facsimilele publicate prezintă un nou articol ce ar urma să fie introdus în Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății: „Persoanele juridice care realizează încasări din activități publicitare la produse din tutun și băuturi alcoolice contribuie cu o cotă de 12% din valoarea acestor încasări, după deducerea taxei pe valoarea adăugată, care se constituie venit la bugetul de stat”.

Al doilea facsimil se referă la majorarea impozitului pe care trebuie să-l primească agenții economici care desfășoară activități de extracție și activități de vânzare a gaxelor naturale extrase din România, pe teritoriul național, în marea teritorială, în zona contiguă și/sau zona economică exclusivă a României din Marea Neagră.


Articole recomandate:

Etichete: , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lista crizelor la care Europa trebuie să răspundă în următorul deceniu nu se rezumă la efectele pandemiei și la război – ea e mult mai lungă și cuprinde

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: