sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 decembrie, 2020

Dinamica sectorului industrial a devenit pozitivă în octombrie 2030, iar revenirea acestui sector reprezintă dovada clară că în 2021 România poate avea o creștere economică peste așteptări, a scris marți ministrul interimar al Finanțelor Publice, Florin Cîțu, pe pagina sa de Facebook.

„Sectorul industrie a trecut pe PLUS după 19 luni! În octombrie 2020 dinamica sectorului industrial a devenit pozitivă. Acest sector a fost aruncat în recesiune în aprilie 2019. Revenirea sectorului industrial reprezintă dovada clară că în 2021 România poate avea o creștere economică peste așteptări. Dar pentru a garanta această creștere economică peste așteptări în 2021 este nevoie de un program de guvernare care să stimuleze în continuare investițiile și un buget care să elimine risipa resurselor bugetare”, subliniază Florin Cîțu.


Potrivit datelor publicate luni de Institutul Național de Statistică, în luna octombrie 2020, producția industrială (serie brută) a fost mai mare față de luna precedentă cu 3,2%, ca efect al creșterilor înregistrate de cele trei sectoare industriale: producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+ 4,8%), industria prelucrătoare (+3%) și industria extractivă (+1,4%).

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, producția industrială a crescut față de luna precedentă cu 2,1%. Industria prelucrătoare a crescut cu 2,6%, în timp ce producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat și industria extractivă au scăzut cu 3,2%, respectiv cu 1%.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

De asemenea, față de luna corespunzătoare din anul precedent, producția industrială (serie brută) a fost mai mică cu 1,3%, ca urmare a scăderilor înregistrate în industria extractivă (-9,0%), industria prelucrătoare (-1,0%) și producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-0,4%).

Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a crescut cu 1,2%, datorită creșterilor înregistrate de industria prelucrătoare (+1,6%) și producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+0,7%). Industria extractivă a scăzut cu 9%.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: