luni

15 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 ianuarie, 2013

In prezentarea bugetului pentru 2013 mi-au atras atentia doua afirmatii: este un buget pro-crestere economica si reprezinta o noua filosofie in materie de finante publice – scrie economistul Florin Cîțu pe blogul său.

Cum ne dam seama daca aceste afirmatii sunt adevarate? Pana nu se termina 2013 nu avem cum sa stim cu adevarat. Totusi, istoria economica ne ajuta. De exemplu un buget care pune accent pe investitii in detrimentul cheltuielilor cu personalul s-a demonstrate ca duce la crestere economica sustenabila pe termen lung. Asadar, un mod de a testa afirmatiile de mai sus este sa ne uitam la evolutia importantei investitiilor versus alte cheltuieli in buget si sa vedem daca 2013 o sa fie diferit.

Graficul urmator prezinta aceasta evolutie. Cheltuielile cu investitiile au ramas in jur de 10% din total cheltuieli si in 2013 ca si in anii precedenti. Asadar nicio schimbare aici.

(Vezi graficele și citește mai mult pe blogul lui Florin Cîțu)Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: