vineri

19 aprilie, 2024

22 aprilie, 2019

Fostul prim adjunct al Serviciului Român de Informaţii (SRI), Forian Coldea, s-a prezentat, luni, la registratura Secţiei speciale de investigare a magistraţilor. Șeful structurii, Gheorghe Stan, a declarat pentru Mediafax că generalul nu a fost audiat, dar nu a precizat dacă acesta este vizat în vreun dosar aflat în cercetarea Secției.

Numele fostului adjunct al directorului SRI este legat de protocoalele secrete din justiţie încheiate de Serviciul Român de Informaţii cu diverse instituţii judiciare precum Parchetul General sau Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie și a fost considerat de unele publicații un apropiat al Laurei Codruța Kovesi, fost procuror-șef al DNA.

Florian Coldea a fost audiat de două ori în cadrul Comisiei pentru control a activităţii SRI, după apariţia acestor protocoale secrete din justiţie, el refuzând însă de fiecare dată să răspundă acuzaţiilor privind implicarea în dosarele penale, controlul asupra presei, acoperiţii din Justiţie şi media, relaţiile pe care le are sau le-a avut cu diferiţi politicieni sau acapararea unor instituţii.


El a fost trecut în rezervă în ianuarie 2017 din cadrul SRI, după apariţia a opt înregistrări făcute publice de Sebastian Ghiţă, în care fostul parlamentar detalia relaţia pe care o avea cu omul doi din SRI, cum mergea în excursii cu familia Coldea şi cum se întâlnea la SRI cu Laura Codruţa Kovesi, Coldea şi uneori cu şeful de staţie CIA.

Tot fostul parlamentar Sebastian Ghiţă este cel care a depus la Secţia de anchetă a magistraţilor o plângere contra Laurei Codruţa Kovesi, în urma căreia fostul procuror şef DNA a fost pus sub acuzare pentru luare de mită, mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu.

Dosarul a fost deschis de Secţia de investigare a infracţiunilor în decembrie 2018, după ce Sebastian Ghiţă a acuzat-o pe Laura Codruţa Kovesi că i-ar fi cerut bani pentru plata avionului cu care urma să fie adus în ţară Nicolae Popa din Indonezia, în 2011. Laura Codruţa Kovesi era la acea vreme procuror general al României, iar Nicolae Popa fusese definitiv condamnat la 10 ani şi 4 luni de închisoare în dosarul FNI.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: