marți

16 iulie, 2024

8 martie, 2012

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a înființat structuri de verificări fiscale care au atribuţii de control al veniturilor persoanelor fizice la nivelul Direcţiilor Generale ale Finanţelor Publice (D.G.F.P.) judeţene şi a municipiului Bucureşti, a informat, joi, ANAF.

Structurile au fost înființate începând cu luna martie.

‘Avem în vedere diferenţele semnificative, adică mai mari de 10%, între veniturile pe care le constatăm utilizând metodele indirecte de control şi veniturile declarate la Fisc de către persoanele fizice. Structurile judeţene vor controla toate persoanele fizice la care se constată aceste diferenţe semnificative de venit şi care nu îndeplinesc criteriile pentru a fi verificate de către structura specializată din aparatul central al ANAF.’, a declarat Sorin Blejnar, preşedintele ANAF.


Reorganizarea făcută în urma creării acestor structuri nu a presupus noi angajări, necesarul de personal fiind asigurat prin redistribuirea angajaţilor deja existenţi, a menționat Fiscul.

În ceea ce priveşte instruirea personalului, ANAF a beneficiat şi va beneficia în continuare de sprijinul experţilor F.M.I., ai I.R.S. din Statele Unite ale Americii, ai Agenţiei Regale pentru Venituri şi Vama din Regatul Unit al Marii Britanii, precum şi ai Fiscului francez.


Articole recomandate:

Etichete: , , , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: