sâmbătă

15 iunie, 2024

10 septembrie, 2013

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de Administrare Fiscală vor cumpăra echipament informatic de 50 demilioane de euro, într-un proiect finanțat fintr-un împrumut de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD), pentru o mai bună colectare a taxelor și impozitelor.

Proiectul de modernizare a administraţiei fiscale a fost lansat marți și este prevăzut a se derula pe o perioadă de 5 ani potrivit unui comunicat al MFP.

Data prevăzută pentru intrarea în funcțiune a proiectului este 1 octombrie 2013.


Conform MFP, proiectul innclude îmbunătăţiri organizaţionale şi modificări ale infrastructurii informatice pentru funcţionarea optimă a unui sistem integrat, urmărind îmbunătăţirea conformării voluntare a contribuabililor, combaterea evaziunii fiscale, creşterea eficienţei colectării.

În perioada 2012-2016, ANAF derulează un proces privind reorganizarea aparatului teritorial pe o structură regională, recalificarea şi redistribuirea personalului către domeniile deficitare, modernizarea sistemului de tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, precum și reproiectarea proceselor de activitate ale agenţiei.

Bugetul estimat al proiectului de modernizare este de 77 mil. euro, din care 70 mil. euro finanţate din Împrumutul Băncii Mondiale, iar 7 mil. euro vor constitui contribuţia A.N.A.F., concretizându-se în extinderea sau construirea unui spaţiu suplimentar pentru centrul de date (amplasarea echipamentelor IT ce se vor achiziţiona de-a lungul proiectului – 5 mil. euro), precum şi fonduri structurale europene contractate deja pentru proiectul de reinginerie a proceselor (2 mil. euro).

Banii vor fi cheltuiți pentru:

  • Achiziţii echipament informatic – 50,83 mil. Euro
  • Achiziţii servicii tehnice – 3,39 mil. Euro
  • Asistenţă tehnică(consultanţă) – 12,06 mil. Euro
  • Cursuri formare – 3,72 mil. Euro

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: