duminică

14 aprilie, 2024

21 mai, 2012

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a blocat marţi în totalitate conturile operaţionale ale Televiziunii Române, din cauza datoriilor acumulate – din 2005 până la finalul lui 2011 – către bugetul de stat, relatează luni TVR Info.

Datoriile sunt în valoare de 272,6 milioane de lei.

Preşedintele – Director General al Televiziunii Române, Alexandru Lăzescu, a declarat luni seara, la TVR Info, instituția media încearcă renegocierea datoriilor cu ANAF, dar că aceasta nu este o soluţie suficientă pentru rezolvarea situaţiei financiare a instituţiei.


„Vrem să ajungem la o renegociere cu ANAF-ul să reeşalonăm datoriile, dar, ca să avem o soluţie de sustenabilitate, chestiunea e mai largă. Pentru asta e nevoie de o voinţă politică mai largă”, a spus preşedintele TVR.

Potrivit legislaţiei în vigoare, în condiţiile actuale, TVR nu poate efectua decât plăţile aferente drepturilor salariale şi datoriilor către stat.

În aceste condiţii, TVR susține că măsura dispusă duce la blocarea activităţii televizuiunii în timpul campaniei electorale, potrivit unui comjunicat al instituției media.

Actuala administraţie a TVR a făcut publică situaţia financiară a TVR încă de la începutul mandatului, în 2010, şi a atras atenţia asupra necesităţii indexării taxei TV, principala sursă de venituri a televiziunii publice.


Televiziunea publică reclamă că taxa TV nu a fost indexată la inflaţie în ultimii zece ani şi este cea mai mică din Europa.

Alexandru Lăzescu a mai declarat luni seara că instituţia a reuşit renegocierea unor contracte din străinătate şi reeşalonarea datoriilor pe câţiva ani, cum ar fi cel cu UEFA Champions League, dar că televiziunea publică nu poate funcţiona fără resurse.

”Principala ei sursă de venituri, taxa tv, este de cinci ori mai mică decât în Serbia. Poţi să ceri televiziunii să facă anumite lucruri, dar în acelaşi timp trebuie să-i şi pui la dispoziţie mijloacele necesare, ori din acest punct de vedere, noi n-am avut încă o discuţie”, a mai spus președintele Societății Române de Televiziune (SRTV), Alexandru Lăzescu.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: