marți

28 mai, 2024

29 mai, 2016

apaAqua Queen, una dintre cele cinci firme îmbuteliatoare de apă care au fost amendate la începutul lunii martie de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), va chema instituția în instanță pentru că i-a afectat imaginea și i-a provocat pierderi însemnate. Pentru acoperirea acestor pagube, firma cere despăgubiri de un milion de euro.

“Aqua Queen solicită repararea prejudiciilor – afectarea imaginii publice, pierderea clientelei și rezilierea contractelor de furnizare încheiate cu lanțurile de supermarket-uri – cauzate de comunicările transmise de ANPC, în baza seriei de controale efectuate la începutul anului”, informează firma, printr-un comunicat.

ANPC a anunțat după verificările din luna marie că mai multe sortimente de apă plată de masă şi de izvor, produse de cinci societăți comerciale din România, aveau indicatori microbiologici depăşiţi şi de mii de ori.


Aqua Queen, una dintre cele cinci societăți, contestă însă rezultatele, bazându-se pe următoarele contraargumente:

  • Firma a solicitat efectuarea unor analize complexe, iar rezultatele obținute au dovedit clar că produsele pe care  le comercializează conțin valori determinate care se află în limita sau sub limita de detecție stabilită prin lege, se spune într-un comunicat al Aqua Queen
  • Laboratorul desemnat de ANPC să efectueze analizele nu deținea acreditare, iar activitatea acestuia a fost ulterior suspendată.

De aceea, firma a decis acționarea în instanță a mai multor instituții implicate în controale și mediatizarea rezultatelor: Aqua Queen SRL a decis acționarea în instanță a următoarelor instituții: Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest și Regiunea Sud-Muntenia, precum și Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Laboratorul la care se referă Aqua Queen este Manor Laboratory Center, care susține că deține toate acreditările necesare, inclusiv pe cea RENAR și cea din partea ANPC.

Până la această oră, Manor Labooratory Center nu ne-a răspuns dacă și-a încetat activitatea, așa cum spun cei de la Aqua Queen.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: