miercuri

17 aprilie, 2024

26 martie, 2020

Cazurile și decesele provocate de coronavirus se înmulțesc accelerat în Europa, iar guvernele au trecut la noi măsuri pentru a împiedica răspândirea SARS-CoV-2 și pentru a putea asigura tratarea bolnavilor în stare critică.

Helsinki, în carantină

Premierul finlandez a anunţat miercuri seara izolarea capitalei Helsinki şi a regiunii sale, cel mai important loc de răspândire a noului coronavirus în Finlanda.

”Intrarea şi ieşirea din regiunea capitalei vor fi interzise” persoanelor începând de vineri până la 19 aprilie, a anunţat Sanna Marin în cursul unei conferinţe de presă.


”Cu toate acestea, toată lumea are dreptul să meargă acasă”, a precizat premierul, citat de Agerpres.

Aproximativ 1,7 milioane de persoane, o treime din populaţia finlandeză, locuiesc în această regiune, provincia Uusimaa, unde au fost identificate peste 500 de cazuri de Covid-19.

Oficial există 880 de cazuri de infectare cu noul coronavirus și trei decese în Finlanda, dar numărul real este greu de estimat, întrucât sunt testați doar pacienții cu risc crescut.

Potrivit autorităţilor, numărul de cazuri ar putea fi şi de 30 de ori mai mare.

Belgia respinge solicitări ale Italiei şi Olandei de a prelua pacienţi


Belgia a anunţat joi că nu va accepta pacienţi cu coronavirus din alte ţări, după ce a primit solicitări în acest sens  din partea Italiei şi Olande.

Spitalele belgiene încă au o marjă, dar se tem că în curând vor ajunge la saturare în urma creşterii numărului cazurilor de infectare cu coronavirus şi al pacienţilor care au nevoie de terapie intensivă, au explicat surse din cadrul guvernului belgian.

”Dacă la un moment dat ne vor lipsi paturi de spital şi vom fi acceptat cereri din străinătate, cu greu vom putea explica acest lucru” rezidenţilor din Belgia, remarcă una dintre aceste surse pentru cotidianul De Tijd, preluat de Agerpres.

Rusia – o săptămână de concediu plătit 

Preşedintele rus Vladimir Putin a decretat miercuri, în paralel cu anunţul amânării referendumului privind o reformă a Constituţiei, o săptămână de concediu plătit pentru toţi salariaţii ruşi, pentru a încetini propagarea noului coronavirus.

Preşedintele rus nu a cerut interdicţii de circulaţie, ca în alte state, şi a precizat că magazinele şi principalele administraţii vor rămâne deschise, avertizând totuşi că propagarea virusului „poate afecta pe toată lumea şi ceea ce se întâmplă în alte ţări poate deveni viitorul apropiat” şi în Rusia.

Pentagonul suspendă timp de două luni toate desfășurările din străinătate

Pentagonul a anunţat miercuri suspendarea timp de două luni a tuturor desfăşurărilor prevăzute la nivel global, între care şi desfăşurarea şi repatrierea soldaţilor aflaţi în teatre de război, în încercarea de a opri epidemia de coronavirus.

Secretarul american al Apărării, Mark Esper, a ordonat încetarea timp de 60 de zile a tuturor deplasărilor angajaţilor civili şi militari din Departamentul Apărării şi ale familiilor acestora care locuiesc cu ei în străinătate, a anunţat Pentagonul într-un comunicat.

Acest ordin, care se aplică pentru aproximativ 90.000 de membri ai forţelor armate americane desfăşuraţi în străinătate, ”va avea un impact asupra exerciţiilor, desfăşurărilor, redesfăşurărilor şi a altor mişcări ale forţelor”, a precizat Pentagonul.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: