luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

31 octombrie, 2019

Conducerile Fiat Chrysler Automobiles (FCA) şi grupul francez PSA (Peugeot – Citroën) au aprobat fuziunea celor două grupuri, care va duce la formarea celui de-al patrulea cel mai mare producător auto din lume, după Volkswagen, alianţa Renault – Nissan – Mitsubishi şi Toyota.

Detaliile fuziunii nu sunt încă stabilite, potrivit Reuters şi BBC.

Noul colos auto va avea o capitalizare bursieră de aproximativ 50 de miliarde de dolari, vânzări anuale de aproape nouă milioane de vehicule, iar fuziunea va duce la reduceri de costuri de peste 4 miliarde de euro.


Cele două grupuri îşi vor împărţi costurile de dezvoltare a vehiculelor electrice şi autonome și vor folosi în comun tehnologiile.

Tranzacția va reuni sub aceeași alianță mărcile Alfa Romeo, Citroën, Chrysler, Fiat, Jeep, Peugeot și Opel.

„Noua companie va fi deţinută în proporţie de 50% de acţionarii PSA şi 50% de acţionarii FCA”, spune un comunicat preliminar al celor doi producători auto.

John Elkann, preşedintele FCA şi șef al conglomeratului industrial al familiei italiene Agnelli, care controlează grupul, ca și Carlos Tavares, preşedintele executiv PSA, îşi vor menţine poziţiile în entitatea combinată.


Acordul survine la câteva luni după ce a eşuat proiectul de fuziune al Fiat-Chrysler cu Renault, ca urmare a opoziției guvernului francez, care a avertizat Renault să-și rezolve mai întâi problemele cu cu Nissan.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Noul grup va fi înregistrat în Olanda, va fi listat la bursele din Paris, New York şi Milano.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: