miercuri

10 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 decembrie, 2020

Rezerva Federală nu ia în considerare retragerea programului de relaxare cantitativă, prin care achiziționează masiv obligațiuni americane, în ciuda optimismului privind evoluția economică pe termen mediu, ca urmare a veștilor încurajatoare legate de dezvoltarea vaccinului împotriva COVID-19, a declarat miercuri președintele Fed, Jerome Powell (foto), potrivit MartketWatch.

Bilanțul Fed cuprinde active de 7.200 de miliarde de dolari în acest moment, cu peste 3.000 de miliarde mai mult decât la începutul anului. Banca centrală a Statelor Unite a reluat programul de achiziții în iunie, cu volume lunare de 120 de miliarde de dolari.

Întrebat de un congresman american care sunt factorii urmăriți și luați în calcul pentru a restabili bilanțul Fed la nivelul de dinainte de pandemie, Powell a precizat că ”vom ține dobânzile jos și instrumentele în funcțiune până când simțim că am trecut cu bine de pericolele pe care pandemia le are asupra economiei”.


”Nu luăm în considerare retragerea măsurilor de susținere a economiei și nu vom face acest lucru până când nu suntem convinși că acestea nu mai sunt necesare”, a declarat Jerome Powell.

În cadrul ședinței de politică monetară de luna trecută, oficialii Fed au discutat despre oferirea de îndrumări cu privire la condițiile economice care ar trebui atinse înainte de a începe să reducă programul de cumpărare de obligațiuni, dar nu a fost luată nicio decizie în acest sens.

Președintele Fed a spus că ”va veni și timpul” de a analiza bilanțului, iar în acel moment, Fed se va mișca încet și cu atenție.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: