luni

15 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 august, 2018

Facebook a anunţat suspendarea a peste 400 de aplicaţii investigate pentru a se stabili dacă au utilizat date personale sustrase din conturile utilizatorilor rețelei de socializare online.

Aplicaţiile au fost suspendate din cauza „îngrijorărilor privind programatorii săi sau modul în care acestea utilizează datele utilizatorilor”, a explicat Ime Archibong, vicepreşedintele pentru parteneriatele de produs din cadrul Facebook, citată de Mediafax.

Aplicaţia myPersonality a fost eliminată întrucât reprezentanţii săi nu au permis efectuarea unui audit. Aproximativ patru milioane de utilizatori au permis aplicaţiei myPersonality să aibă acces la datele lor, iar Facebook va analiza acum modul în care au fost folosite aceste date, după care utilizatorii vor fi notificaţi dacă informaţiile sale personale au fost folosite în mod ilegal.


„Vom continua să investigăm aplicaţiile şi să facem schimbările necesare pentru a ne asigura că facem tot ce putem pentru a proteja datele utilizatorilor noştri”, a declarat Archibong.

Aceste investigații sunt derulate continuu, după Scandalul Cambridge Analytica.  Datele a aproximativ 87 de milioane de utilizatori Facebook, majoritatea din Statele Unite şi mai multe ţări UE, au fost accesate ilegal de compania de consultanţă britanică Cambridge Analytica.

Cambridge Analytica, o firmă specializată în analizarea datelor online, implicată în campania preşedintelui SUA Donald Trump şi în cea pro-Brexit, a exploatat în scop electoral datele de pe Facebook a zeci de milioane de cetăţeni americani şi europeni, utilizând datele sustrase pentru a le trimite reclame politice personalizate. companie de analize a fost implicată în campania pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Cofondatorul şi directorul general al companiei Facebook, Mark Zuckerberg, audiat în luna mai în Parlamentul European şi-a cerut scuze şi a promis că va lua măsuri pentru a preveni incidente similare.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: