joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 aprilie, 2020

Facebook a anunțat luni că le interzice utilizatorilor să organizeze „evenimente ce sfidează recomandările guvernamentale privind distanțarea socială”.

Decizia companiei a fost luată în contextul unor proteste anti-carantină din statele Nebraska, New Jersey și California, unde organizatorii solicită ridicarea restricțiilor impuse pentru limitarea pandemiei de coronavirus, scrie The Guardian.

Facebook a anunțat că le-a cerut organizatorilor de proteste să specifice clar că participanții trebuie să respecte regulile de distanțare socială și că va șterge unele dintre aceste evenimente.


Măsura gigantului tech a generat deja reacții întrucât ridică noi îngrijorări referitoare la excesele ce pot apărea atunci când când o companie privată controlează atât de mult din „piața publică” digitală, mai ales într-un context precum cel prezent, când accesul la piețele publice fizice este limitat de ordinele de sănătate publică.

„Întâlnirile publice în masă ce ignoră recomandările privind distanțarea socială pot fi un pericol pentru sănătatea publică, pentru cei care protestează și pentru comunitățile lor”, a declarat Vera Eidelman, avocată ACLU. Pe de altă parte, spune ea, „discursul despre răspunsul guvernului la pandemie (…) este un discurs politic principal.”

Facebook a înlăturat anunțurile privind evenimentele anti-carantină pentru statele Nebraska, New Jersey și California, iar la acuzațiile că ar fi făcut acest lucru la cererea autorităților, un purtător de cuvânt al companiei a declarat că discuțiile cu guvernanții au avut ca scop înțelegerea scopului în care a fost emis ordinul de a sta acasă.

SUA se confruntă cu cel mai mare număr de cazuri de infecții, aproape 800.000 de îmbolnăviri, și aproape 43.000 de decese.


Președintele Donald Trump, care are ca obiectiv câștigarea unui nou mandat în alegerile din noiembrie, a părut că încurajează protestele, transmițând pe Twitter mai multe mesaje privind ”eliberarea” unor state aflate în carantină și guvernate de democrați.

Experții din domeniul sănătății care se află în prima linie a luptei împotriva epidemiei de coronavirus au avertizat că SUA riscă să se confrunte cu un al doilea val de infecții, mult mai dramatic, dacă renunță prematur la măsurile de restricție.

Israel – protest cu respectarea măsurilor de distanțare socială

Aproximativ 2.000 de israelieni au protestat duminică seara la Tel Aviv, împotriva a ceea ce consideră a fi o ameninţare la adresa democraţiei israeliene. Intenţia protestatarilor a fost şi de a face cunoscută opoziţia faţă de negocierile în curs între Benny Gantz, aflat în fruntea partidului de centru Albastru-Alb şi liderul partidului de dreapta Likud, Benjamin Netanyahu, acuzat de corupţie.

Purtând măşti de protecţie şi îmbrăcaţi majoritar în negru, protestatarii au păstrat distanţa de doi metri unii faţă de alţii, respectând astfel măsurile de distanţare socială destinate combaterii pandemiei COVID-19 care, în Israel, a provocat îmbolnăvirea a peste 13.000 de persoane, precum şi 172 de decese.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: