marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 iulie, 2020

Facebook a acționat în judecată Comisia Europeană, cea care asigură respectarea reglementărilor antitrust în UE, pentru că ar solicita informații excesive, dincolo de ce ar fi necesar, inclusiv informații personale, în cadrul investigațiilor sale, a anunțat compania luni, potrivit Reuters.

Facebook s-a aflat în atenția autorității europene de concurență anul trecut, o investigație fiind axată pe datele colectate de compania americană și o a doua pe platforma marketplace lansată în 2016 și folosită de 800 de milioane de utilizatori din 70 de state pentru achiziția și vânzarea de produse.

Compania a pus la dispoziția autorităților europene 315.000 de documente, echivalentul a 1,7 milioane de pagini.


”Natura extraordinar de largă a solicitărilor Comisiei înseamnă că ar trebui să oferim documente în mare parte irelevante, care nu au nicio legătură cu investigaţiile, inclusiv informaţii foarte sensibile cum ar fi informaţii medicale ale angajaţilor, documente financiare personale şi informaţii private referitoare la membrii familiilor angajaţilor”, a explicat juristul general al Facebook, Tim Lamb.

”Considerăm că astfel de solicitări trebuie să fie analizate de instanţele UE”, a adăugat Lamb.

Comisia a precizat că își va apăra poziția în instanță.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Oficialii europeni ar folosi peste 2.500 de cuvinte-cheie pentru a filtra documentele, acestea incluzând ”marea întrebare”, ”oprește” și ”nu e bine pentru noi”, potrivit unor surse citate de Reuters.


Acestea au precizat că astfel de cuvinte s-ar regăsi în documentele privind selectarea și evaluarea angajaților, dar și în informațiile medicale ale angajaților, irelevante investigațiilor Comisiei.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: