marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 iunie, 2021

fabian gyula avocatul poporului

Comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat, miercuri, cu majoritate de voturi, aviz favorabil pentru ca Fabian Gyula (foto) să ocupe funcţia de Avocatul Poporului.

Decizia apare în ziua în care Comisia de la Veneția a trimis președinților celor două camere ale Parlamentului o scrisoare prin care solicită să fie informată în legătură cu “bazele și elementele juridice” care au dus la demiterea Avocatului Poporului, Renate Weber.


Fabian Gyula este propus pentru funție de UDMR şi este susținut de PNL.

Desemnarea Avocatului Poporului urmează să fie făcută în plenul reunit al Parlamentului, cel mai probabil luni. Fabian Gyula este singurul care şi-a depus candidatura pentru această funcţie, transmite Agerpres.

Înrebat dacă prevederile de revocare a Avocatului Poporului sunt destul de clare, precum solicită Comisia de la Veneția, Fabian Gyula a răspuns: “Las la aprecierea Comisiei de la Veneția, sunt mai specialiști pe aceste principii constituționale”.

Fabian Gyula a precizat miercuri că s-a pensionat din magistratură în 2020, la 49 de ani, cu o pensie de 10.000 de lei.
“Am lucrat 24 de ani fără să ocup funcții de conducere. Abia după aceea am început să ocup funcții de conducere. La un moment dat am stat 15 ani pe același scaun, soluționând acea ciclicitate de dosare care nu erau simple. Mă ocupam și de cooperarea internațională”, a declarat acesta.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Renate Weber a fost revocată din funcție de Parlament, în urmă cu o săptămână.

În cererea de revocare, partidele din coaliţia de guvernare susţin că, în calitate de Avocat al Poporului, Renate Weber a acţionat cu depăşirea competenţelor legale, având drept consecinţă nerespectarea legii de organizare şi funcţionare a instituţiei şi a Constituţiei.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: