duminică

26 mai, 2024

13 martie, 2014

Johnny Hall și Traian Băsescu

După ce s-au confruntat cu manifestații de stradă în mai multe zone din țară, care au culminat cu protestele prelungite din localitatea vasluiană Pungești, reprezentanții Chevron dau asigurări că vor o mai mare implicare a comunităților locale în desfășurarea activităților companiei.

Acesta a fost unul din mesajele transmise de Derek Magness, director general al Chevron Europe Exploration and Production, la întâlnirea de joi cu președintele Traian Băsescu, de la Cotroceni. Președintele și-a arătat susținerea pentru explorarea și, ulterior, exploatarea gazelor de șist.

Traian Băsescu i-a invitat pe americanii de la Chevron să se folosească de cunoștințele tinerilorilor specialiști care au absolvit universități românești.

Întâlnire Traian Băsescu – ExxonMobil-OMV


Președintele Traian Băsescu a primit tot joi o delegație a companiilor ExxonMobil și OMV-Petrom. Johnny L. Hall, vicepreședintele executiv al ExxonMobil l-a informat pe președinte că în perioada următoare va fi adusă în Marea Neagră o nouă platformă de forare angajată de consorțiul ExxonMobil – OMV pentru evaluarea dimensiunii zăcămintelor petrolifere din platforma Neptun.

Victor Ponta și-a arătat susținerea față de petroliștii americani

În timpul vizitei oficiale pe care a făcut-o în toamna anului trecut în Statele Unite prim ministrul Victor Ponta a avut programate întâlniri oficiale cu reprezentanții Chevron și ExxonMobil, pe care i-a asigurat de tot sprijinul pentru a dezvolta afaceri în România.

Vizita premierului a avut loc la puțin timp după protestele violente de la Pungești, județul Vaslui, împotriva activității Chevron în zonă, motiv pentru care compania americană a suspendat lucrările pregătitore pentru începerere explorărilor.

„La Pungeşti, noi şi Guvernul credem că activitatea trebuie să se desfăşoare în siguranţă, munca acolo trebuie să se bazeze pe o interrelaţionare pe termen de lungă durată, ce se poate extinde peste 30 de ani. Noi vom reiniţia, vom reporni operaţiunile în Pungeşti atunci când standardele de siguranţă sunt îndeplinite şi când se va înţelege mai bine că avem cele mai bune practici şi că pe acestea le dezvoltăm în proiectul din România”, a declarat, în acel context, Tom Holst, directorul Chevron România.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: