joi

25 mai, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 decembrie, 2013

Inițiativa de a avea întâlniri directe cu oamenii de afaceri din diverse regiuni ale țării ne-a furnizat un feedback extrem de util, care va sta la baza construirii strategiei EximBank de anul viitor astfel încît să reușim să ne întărim prezența pe toate palierele pe care activăm și tot mai multe companii să aibă acces la finanțările, garanțiile și asigurările noastre”, a declarat luni Traian Halalai, președintele EximBank – potrivit unui comunicat de presă remis presei de Eximbank.

Declarația oficialului EximBank a fost făcută în cadrul celei mai recente reuniuni de acest gen care a avut loc la Ploiești, la întâlnire fiind prezenți peste 50 de întreprinzători din zonă și reprezentanți ai autorităților locale.

”EximBank trece printr-un proces de reașezare pe piața bancară, proces care are ca idee centrală o mai mare deschidere a băncii către mediul de business. Iar această deschidere înseamnă să fim mult mai prezenți în piață și să răspundem cât mai rapid solicitărilor companiilor. De aceea am și deschis în acest an o agenție la Ploiești, convinși fiind că vom putea contribui la dezvoltarea mediului de afaceri și a economiei locale”, a spus președintele EximBank în cadrul întâlnirii.

Marius Sersea, prefectul județului Prahova, a reiterat că zona are o tradiție industrială puternică, iar deschiderea unei noi unități a EximBank la Ploiești nu poate decât să fie un semnal real al implicării băncii în dezvoltarea afacerilor locale. ”Faptul că EximBank, una dintre puținele bănci care pot și au forța acum să susțină economia, a decis să deschidă o agenție la Ploiești nu poate decât să confirme disponibilitatea băncii pentru susținerea capitalului autohton. Este cert că avem nevoie de EximBank, iar noi, autoritățile locale, suntem deschiși ca, împreună, să contribuim la creșterea investițiilor în zonă”, a mai spus oficialul local.

La rândul său, Iulian Bădescu, primarul orașului Ploiești și-a exprimat speranța că prezența EximBank va însemna un acces mult mai facil la finanțare pentru firmele locale, mai ales că dezvoltarea economică asigură o creștere a calității vieții pentru întreaga comunitate. ”Atât autoritățile locale, cât și băncile trebuie să fie mult mai flexibile pentru a încuraja dezvoltarea capitalului autohton și a comunităților locale. Consider că EximBank reprezintă acum o resursă de exploatat, atât pentru proiectele societăților prahovene, cât și pentru cele ale municipalității”, a spus edilul Ploieștiului.

Întâlnirea de la Ploiești se adaugă celor organizate pe parcursul acestui an la Constanța, Cluj, Galați, Oradea, Târgu Mureș și Sibiu, care au reunit aproape 300 de oameni de afaceri și oficiali locali.

EximBank este o instituție specializată al cărei portofoliu de produse, axat pe cele trei direcții de acțiune – finanțare, garantare și asigurare, permite băncii să susțină activitatea și dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor și a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, în special a celor ce contribuie la absorbția de fonduri europene.Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: