luni

22 aprilie, 2024

1 aprilie, 2024

Militari ai Armatei Republicii Moldova participă în perioada 1 – 19 aprilie alături de contingente din România şi SUA la exerciţiul multinaţional „JCET-2024” (Joint Combined Exchange Training), care se desfăşoară pe teritoriul Republicii Moldova, transmite Agerpres.

Exerciţiul are ca scop antrenarea în comun şi efectuarea unui schimb de experienţă între militarii forţelor speciale din Republica Moldova, România şi SUA, precum şi creşterea nivelului de interoperabilitate între contingentele participante.

Totodată, la ediţia din acest an vor participa şi reprezentanţii Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, precum şi ai Detaşamentului cu destinaţie specială „Pantera”.


Conform scenariului, militarii vor executa paraşutări, trageri de luptă avansate pe timp de zi şi noapte, exerciţii de antrenament în teren cu misiuni specifice.

„Joint Combined Exchange Training” se desfăşoară în conformitate cu Planul de instruire al Armatei Naţionale moldovene pentru anul 2024.

Militari din Batalionul cu Destinaţie Specială „Fulger” ai armatei R.Moldova participă la „JCET” începând cu anul 2009.

În acest context, pentru a preveni potenţiale dezinformări, Ministerul Apărării moldovean a informat populaţia că pe drumurile publice se va deplasa tehnică militară spre poligoanele Armatei Naţionale.


***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: