sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 septembrie, 2016

conflicte-inghetate
Harta conflictelor înghețate create de Rusia

Radio Chişinău a anunţat vineri dimineaţă, citând o agenție de presă transnistreană, că ”o serie de unităţi militare din Transnistria au intrat în stare de alertă, militarii au fost echipaţi cu cele necesare şi au efectuat un marş la destinaţie, unde a început exerciţiul propriu-zis”.

Exerciţiile militare au loc la o săptămână după ce liderul separatist Evgheni Şevciuk a anunțat demersuri pentru implementarea ”referendumului” prin care s-a decis aderarea Transnistriei la Federația Rusă.

Agenția nu precizează numărul militarilor care participă la aceste aplicații. Un comunicat al așa-zisului minister al Apărării de la Tiraspol menționează doar că este vorba, între altele, de o unitate de trupe cu destinație specială și una de trupe de pontonieri.


Militarii transnistreni ”au studiat regulile de tragere din aruncătorul de grenade antitanc”, modul de funcționare a stațiilor radio, au simulat acordarea ajutorului medical de urgență pentru răniți, au executat exerciții de distrugere a transportoarelor blindate ș.a.

Exercițiul a fost monitorizat de către așa-zisul ministru transnistrean al apărării, Ruslan Paulesco.

Autoritățile de la Chișinău nu au comentat deocamdată exercițiul respectiv.

În ultimele luni, în Transnistria au avut loc mai multe aplicații militare, unele dintre care alături de militarii ruși staționați regiune. Ministerul de Externe de la Chișinău a condamnat aceste manevre.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ultimele exerciții militare, cu participarea unor unități rusești au fost organizate în august, când s-a simulat respingerea unui atac „terorist” asupra instalațiilor de purificare a apei. Pentru a-i ”înfrânge” pe inamicii imaginari, forțele rusești au trecul Nistrul – exact ca în cazul unei invazii reale a Moldovei.

Chișinăul a protestat, convocând atașatul militar al ambasadei Rusiei la Chișinău. Acesta nu a dat curs solicitării, transmițând că are alt program.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: