sâmbătă

22 iunie, 2024

4 mai, 2022

Forţele armate din Belarus au început miercuri exerciţii militare extinse pentru a-şi testa pregătirea în luptă, a anunţat Ministerul belarus al Apărării, scrie Reuters citată de News.ro.

”Este planificat ca testul (de pregătire pentru luptă) să implice deplasarea unui număr semnificativ de vehicule militare, care pot încetini traficul pe drumurile publice”, a precizat Ministerul belarus al Apărării într-un comunicat, adăugând că exerciţiul nu reprezintă nicio ameninţare pentru vecinii săi sau pentru comunitatea europeană în general.

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a discutat, marţi, cu omologul său rus Vladimir Putin și despre operaţiunea rusă în Ucraina, potrivit comunicatelor oficiale ale celor două state.


Belarus este un aliat apropiat al Rusiei, care a invadat Ucraina la sfârşitul lunii februarie, imediat după ce a organizat exerciţii comune cu Minsk-ul, care i-au permis să mute mai multe forţe mai aproape de graniţa cu Ucraina. Rusia numeşte acţiunile sale în Ucraina drept ”o operaţiune militară specială”.

Zonele învecinate Belarusului, inclusiv capitala Kiev, au fost atacate în prima etapă a invaziei, dar în prezent Rusia şi-a concentrat asaltul asupra regiunilor de est şi sud-est ale Ucrainei.

”Nu excludem ca Federaţia Rusă să poată folosi la un moment dat forţele armate ale Republicii Belarus împotriva Ucrainei. Prin urmare, suntem pregătiţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră din Ucraina, Andrii Demcenko, relatează The Guardian.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: