sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 martie, 2018

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov

Guvernul de la Kremlin a avertizat marți că nu va tolera „această obrăznicie” și va „răspunde dur”, prin măsuri corespunzătoare luate în cazul fiecărei țări care a decis expulzarea unor diplomați ruși în urma scandalului privind otrăvirea fostului spion Sergei Skripal și a fiicei acestuia.

„Aceste gesturi provocatoare de solidaritate cu Londra, făcute de state care au preferat să urmeze exemplul Marii Britanii fără să se deranjeze să verifice circumstanțele în care a avut loc incidentul, nu fac decât să escaladeze o politică de confruntare”, a amenințat ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov.

Un număr de 25 de state, printre care SUA, Canada, Australia, Ucraina și 16 state UE au anunțat luni expulzarea unor diplomați ruși, ca răspuns la atacul cu neurotoxină, de la Salisbury, Marea Britanie. În total, 140 de oficiali ruși trebuie să părăsească țările unde se află în misiune.


Potrivit BBC, este cea mai largă operațiune de acest gen.

Rusia acuză SUA că pune presiune pe statele care au expulzat diplomați ruși

Serghei Lavrov acuză Washingtonul deșantaj, susținând că americanii au forța mai multe țări să expulzeze oficiali ruși:

„Când unul sau doi diplomați sunt expulzați dintr-o țară sau alta, în timp ce ni se șoptesc în ureche scuze, știm cu siguranță că acesta este un rezultat al presiunii colosale, șantajului colosal, care, din nefericire, este acum instrumentul principal al Washingtonului la nivel inetrnațional”, a spus Lavorv.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

El a adăugat că toate cele întâmplate luni confirmă că în Europa modernă au mai rămas puține state independente.

Primul răspuns va consta în trimiterea acasă a unor diplomați occidentali. „Desigur, ca și până acum, ne vom ghida după principiul reciprocității”, a explicat marți Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: