5 octombrie, 2020

În trimestrul doi din 2020, țările membre UE cu cel mai ridicat deficit de cont curent au fost Franţa (14,3 miliarde de euro), Grecia (3,5 miliarde de euro) şi România (3 miliarde de euro), potrivit datelor Eurostat, citate de Agerpres.

În primul trimestru din acest an, Uniunea Europeană a înregistrat un excedent de cont curent de 52,9 miliarde de euro (1,5% din PIB) iar în trimestrul doi din 2019 un plus de 72,7 miliarde de euro (2,1% din PIB).

Conform Eurostat, în perioada aprilie-iunie 2020, 15 state membre UE au înregistrat excedent de cont curent, pe primele locuri fiind Germania (36,3 miliarde de euro), Olanda (12,6 miliarde de euro), Irlanda (11,7 miliarde de euro) şi Polonia (6,6 miliarde de euro), în timp ce alte 10 state membre, printre care şi România, au înregistrat deficit de cont curent, iar două state membre au raportat o situaţie de echilibru a contului curent.


În al doilea trimestru al anului, Uniunea Europeană a înregistrat cele mai mari excedente de cont curent pe relaţia cu Marea Britanie (35,6 miliarde de euro), SUA (15,8 miliarde de euro), Elveţia (15,5 miliarde de euro), Rusia (6,7 miliarde de euro) şi Canada (6,2 miliarde de euro).

Deficite au fost înregistrate pe relaţia cu China (29 miliarde de euro), centrele financiare offshore (9,5 miliarde de euro), Japonia (0,5 miliarde de euro ) şi India (0,2 miliarde de euro).


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: