joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 mai, 2014

România a înregistrat în martie, raportat la aceeaşi lună a anului trecut, a doua cea mai rapidă creştere a producţiei industriale din Uniunea Europeană (UE), de 9,6%, fiind devansată doar de Luxemburg, potrivit Eurostat, biroul de statistică al UE.

La nivelul UE, producţia industrială ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare a avansat anual cu 0,5% în martie.

Luxembourg şi România au fost urmate de Ungaria, cu 8,1%, şi Cehia, cu 7,2%.


Belgia, Cipru şi Austria nu au furnizat date, iar dintre cele 25 de ţări membre rămase, 14 au consemnat creştere, iar 11 scădere a producţiei industriale faţă de luna martie a anului trecut, se arată într-un comunicat al Eurostat.

În zona euro, producţia industrială a scăzut cu 0,1%.

Raportat la luna februarie, producţia industrială ajustată sezonier şi în funcţie de numărul de zile lucrătoare a scăzut cu 0,2% în UE şi cu 0,3% în zona euro.

Cele mai mari creşteri au fost consemnate în Irlanda, cu 5,6%, Danemarca, cu 3,1%, şi Slovenia, cu 2%, în timp ce scăderile cele mai puternice au fost raportate de Portugalia, cu 4,8%, Lituania, cu 3,7%, şi Suedia, cu 2,5%.


România a înregistrat un avans de 1,1% în martie, faţă de februarie, rată de creştere egală cu cele ale Estoniei, Luxembourgului şi Maltei.

Dintre statele care au transmis informaţii către Eurostat, 14 au avut o evoluţie pozitivă, în timp ce 11 au consemnat scădere. Belgia, Cipru şi Austria nu au raportat date.

Indicatorul producţiei industriale măsoară evoluţia volumului producţiei din industrie, excluzând sectorul construcţiilor. Eurostat foloseşte la calculul mediei din UE şi zona euro estimări pentru ţările care nu au transmis date.

Descărcaţi AICI statistica Eurostat

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: