luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 martie, 2019

Producţia industrială a crescut cu 1,4% în zona euro şi cu 1% în Uniunea Europeană, în ianuarie faţă de luna precedentă.

În acelaşi timp, acelaşi indicator a scăzut cu 1,5% în România, potrivit raportului de miercuri al Oficiului European de Statistică (Eurostat).

Cele mai mari creşteri lunare ale producţiei industriale au fost înregistrate în Irlanda (15,1%), Croaţia (9,6%) şi Slovenia (5,9%), iar cele mai semnificative scăderi au fost în Danemarca (- 8,6%), Letonia (- 3,6%) şi România.


Pe de altă parte, faţă de UE28 România mai păstrează avantajul inerţiei în comparaţia cu luna ianuarie 2018, producţia sa industrială fiind încă în creştere cu 0,4%.

Totuşi, în ciuda recuperării din ianuarie faţă de decembrie, scăderea pan-europeană de -0,4% din ianuarie 2019 / ianuarie 2018 şi mai ales cea de -1,1% din zona Euro, urmează să se vadă în lunile următoare prin diminuarea comenzilor pentru fabricile de componente din România.

An/an, cele mai mari creşteri anuale ale producţiei industriale au fost raportate în Slovacia (7,2%), Polonia (6,1%) şi Lituania (5,9%), iar cele mai semnificative scăderi în Irlanda (minus 6,2%), Luxemburg (minus 4,2%) şi Germania (minus 3,4%).


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: