marți

28 mai, 2024

30 noiembrie, 2016

europolInformaţii din numeroase anchete internaţionale asupra unor grupări teroriste au fost difuzate în mediul online – accidental, se pare, de un fost angajat al Europol, potrivit Reuters, care citează postul de televiziune olandez Zembla.

Informaţiile difuzate includ numele şi numerele de telefon ale suspecţilor.

Scurgerea de informaţii ar fi fost cauzată de fostul  angajat Europol, după ce a luat acasă 54  de dosare, încălcând normele Europol.


Fostul angajat a pus datele respective pe un hard-drive conectat la internet, fără a-şi fi dat seama că, astfel, conţinutul devenea accesibil pentru oricine.

Oficialii Europol nu au comentat încă știrea. Organizația are meirea de a ajuta instituțiile de poliție din Uniunea Europeană să coopereze. Directorul adjunct al Europol, Wil van Gemert, ar avea cunoştinţă despre incident, potrivit canalului Zembla.

Un membru olandez al Parlamentului European, Sophie in ‘t Veld, care este și o militantă pro-confidențialitate, a postat pe Twitter: „Scurgere mare de date. Vom cere @EU_Commission și directorului @Europol să vină și să informeze @Europarl_EN”.

Zembla l-ar fi citat pe Van Gemert spunând că datele nu ar fi fost văzute de alții decât reporterii postului de televiziune, dar nici nu a putut exclude această posibilitate.


 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: