miercuri

29 mai, 2024

24 septembrie, 2014

Forţe de poliţie din state membre ale UE au efectuat peste 1.000 de arestări în ceea ce este considerat a fi cea mai amplă acţiune comună împotriva crimei organizate, anunţă BBC.

Într-un bilanţ provizoriu al acţiunii, prezentat miercuri de BBC, se arată că 30 copii români deţinuţi de reţele de trafic uman au fost salvaţi, iar 200 de kg de heroină, 599 kg de cocaină şi 1.300 de kg de canabis au fost confiscate.

Agenţia Europol a anunţat că forţe europene şi internaţionale au cooperat în cadrul acţiunii „Arhimede”, acţiune încheiată marţi.


Poliţia a arestat 170 de membri ai unor reţele de trafic de persoane, iar aaproximativ 10.000 de imigranţi ilegali au fost descoperiţi în cadrul operaţiunii coordonate din Olanda.

La operaţiunea „Arhimede” au colaborat forţele de poliţie din cele 28 de state membre şi din Australia, Columbia, Norvegia, Serbia şi Statele Unite.

Rob Wainwright, director Europol, a declarat jurnaliştilor BBC că operaţiunea, care s-a desfăşurat pe parcursul a 8 zile, este „cea mai amplă acţiune derulată în Europa împotriva crimei organizate”.

Directorul Europol a avertizat că traficul de persoane este o ameninţare din ce în ce mai mare. Copiii, spune Rob Wainwright, sunt exploataţi de reţele de prostituţie sau de reţele care controlează cerşetoria.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: