luni

28 noiembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 iunie, 2020

Izolarea impusă pentru a împiedica propagarea noului coronavirus poate radicaliza, avertizează Europol, într-un raport prezentat marți.
Agenția europeană de poliție atrage atenția că, atât extremismul de dreapta, cât și cel de stânga, sunt în creștere.

Consecinţele economice şi sociale ale pandemiei ar putea intensifica nemulțumirile actuale și au potențialul de a „alimenta radicalizarea indivizilor, indiferent de convingerile lor ideologice”, a declarat Catherine de Bolle, directoare a Europol, citată în raportul Situaţia şi tendinţele terorismului, publicat de Europol.

„Activităţile extremei drepte, precum şi ale extremei stângi, şi cei implicaţi în terorismul jihadist încearcă să valorifice oportunitatea creată de pandemie”, explică Catherine de Bolle.


Grupurile de extremă dreapta, chiar dacă nu comit acte violente, contribuie la climatul de teamă și animozitate față de minorități, ceea ce duce la intoleranță, explică șefa Europol.

„Un asemenea climat construit pe xenofobie, pe ură contra evreilor şi musulmanilor şi pe sentimente anti-imigraţie ar putea favoriza folosirea violenţei de către indivizi radicalizaţi, aşa cum am văzut atât de des în ultimele luni”, avertizează raportul Europol.

Anul trecut, trei comparativ cu doar unul, în 2018.

De asemenea, în Europa au avut loc în 2019 un număr de 26 de atacuri ale extremei stângi, în principal în Italia, Grecia și Spania, număr similar celui din anul precedent.


S-a triplat însă numărul arestărilor pentru suspiciuni de terorism de stânga sau terorism anarhist, majoritatea fiind legate de demonstrațiile și confruntările violente cu poliția italiană.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: