Eurogrup: Reducerea impozitelor pe muncă, prin compensare cu taxe pe consum și reducerea cheltuielilor publice - CursDeGuvernare.ro
miercuri

20 octombrie, 2021

Eurogrup: Reducerea impozitelor pe muncă, prin compensare cu taxe pe consum și reducerea cheltuielilor publice

8 iulie, 2014

Reducerea diferenţei dintre costul salarial al unui lucrător și salariul net primit de acesta reprezintă o prioritate a politicilor pentru relansarea economică și pentru crearea de noi locuri de muncă în UE, se arată în declarația miniștrilor de finanțe din zona euro, dată publicităţii marţi.

Diminuarea taxării muncii figurează şi la recomandările de ţară, pentru mai multe state membre, taxele pe muncă existente în zona euro fiind printre cele mai mari din lume. Cele 11 state din zona euro cu o povară fiscală ridicată sunt: Austria, Belgia, Estonia, Franţa, Germania, Italia, Letonia, Luxemburg, Olanda, Portugalia şi Spania.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Dezbaterea are ca obiect maniera de a


Diminuarea ar putea fi compensată prin reducerea cheltuielilor publice, pentru a nu se ieşi din ţintele fiscale (acolo unde bugetul nu oferă marjă de manevră), se recomandă în declaraţia miniştrilor de finanţe din zona euro, sau din surse care afectează mai puţin creşterea, precum taxele pe consum, proprietăți și mediu.

Discuţia va fi reluată în toamnă, anunţă comunicatul.

România (care va adera la euro după 2019) va reduce cu cinci puncte procentuale, de la 1 octombrie, contribuţiile pentru asigurări sociale, la angajator.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr