luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 iunie, 2017

Miniștrii de finanțe ai Zonei Euro (Eurogroup) au fost de acord cu eliberarea unei noi tranșe de împrumut pentru Grecia, în valoarea de 8,5 miliarde de euro, astfel încât guvernul să poată plăti datoriile scadente.

Eurogroup și-a înnoit angajamentul de a-și extinde ajutorul dat Greciei, pentru a crea premisele însănătoşirii economiei, potrivit unui comunicat al Consiliului European.

Totuşi, miniştrii de finanţe ai Zonei Euro nu au decis „măsuri definitive, despre care au spus că vor veni doar la sfârșitul actualului plan de salvare, la mijlocul anului 2018”, notează Bloomberg.


Acordul Eurogroup acordul nu a fost de ajuns pentru ca Fondul Monetar Internațional să accorde un nou împrumut Greciei acum, așa cum au cerut țările din Zona Euro. FMI a susţinut primele două planuri de salvare ale Greciei şi vrea să se asigure că plata datoriei Greciei, de 315 miliarde euro, devine sustenabilă, înainte să acorde un nou împrumut.

În schimb, FMI propune Greciei un nou acord stand-by pe 14 luni în valoare de două miliarde de euro, în funcție de efectele măsurilor de salvare de până acum.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Oficialii greci aşteptau o recunoaştere din partea FMI că plata datoria Greciei este sustenabilă, astfel încât Banca Centrală Europeană (BEC) să se poată implica prin achiziţia de titluri de stat ale unei ţări fără acces la pieţe.

„Am luat notă de discuţiile Eurogroup, pe care le considerăm ca un prim pas spre asigurarea sustenabilităţii datoriei (Greciei)”, a spus un purtător de cuvânt al BEC, citat de Bloomberg.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: