sâmbătă

28 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 noiembrie, 2019

(FOTO: Mostră de conținut de aur de la Rovina, SURSA: Euro Sun Mining)

Compania Euro Sun Mining a lansat un plasament privat de acțiuni și drepturi de cumpărare (warrant) în valoare de circa 2,8 milioane de dolari SUA (3,75 milioane de dolari canadieni), pentru a progresa în proiectul minier al exploatării aurifere de la Rovina, Județul Hunedoara, potrivit unui comunicat al companiei.

Valoarea resurselor comerciale de la Rovina era estimată la 3,6 miliarde dolari pentru aur și 1,7 miliarde dolari pentru cupru, în 2015, când Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) a acordat licenţa.

Astfel că zăcământul de la Rovina ar fi al doilea cel mai mare din Europa, potrivit datelor Euro Sun Holding.


Euro Sun Mining, înregistrată în Canada şi listată la Bursa din Totonto, este fosta Carpathian Gold, şi a obţinut de la Guvernul României, în noiembrie 2018, aprobarea licenței de concesiune a activității miniere de exploatare a perimentrului de aur și cupru de la Rovina, pe o perioadă de 20 de ani.

Zăcământul aurifier de la Rovina ar conține resurse măsurate și indicate de 204 tone aur și de peste 635.000 tone de cupru, iar statul aştepta redevenţe de peste 300 milioane de dolari.

Cariera de la Rovina se află în aceeaşi regiune cu concesiunea minieră Certej, deținută de Eldorado, și cu Roșia Montană, proiect dezvoltat de Gabriel Resources, în care Euro Sun Mining a mai identificat alte zăcăminte de cupru și aur la Stănija, în apropierea perimetrului Rovina.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: