duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 aprilie, 2018

Ministrul Eugen Teodorovici a participat la Reuniunea de Primăvară a Grupului Băncii Mondiale şi FMI

România îşi va respecta angajamentele asumate cu instituţiile financiare internaţionale de a menţine deficitul sub 3%.

Declarația a fost făcută de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, la întâlnirea pe care a avut-o, la Washington, cu Poul Thomsen, directorul departamentului pentru Europa al FMI.

„România merge în direcţia bună, reluându-şi creşterea economică sustenabilă bazată pe investiţii. Dinamica veniturilor bugetare din trimestrul I 2018 este superioară dinamicii anuale prognozate pentru produsul intern brut (11,4% comparativ cu 7,9%, creştere nominală a PIB) fiind, cu excepţia celei înregistrate în trimestrul I 2015, cea mai ridicată post criză”, a susţinut Eugen Teodorovici, citat într-un comunicat al MFP.


Potrivit MFP, agenda delegaţiei române a cuprins întâlniri cu reprezentanţii băncilor de investiţii, agenţii de rating şi oficiali ai instituţiilor financiare internaţionale. Au fost prezentate aspecte legate de mediul macroeconomic, supraveghere macroprudenţială, evoluţia inflaţiei, precum şi priorităţile pentru perioada următoare.

Ministrul Teodorovici a avut și o întrevedere cu Cyrill Muller, vicepreşedintele Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În cadrul discuţiei a fost analizat portofoliul actual de proiecte aflate în derulare, finanţate de bancă în România, printre care se află şi proiectul privind modernizarea ANAF şi continuarea acestuia într-o formă revizuită de MFP, adaptată pentru asigurarea unor servicii de calitate pentru contribuabili.

În context, şeful de la Finanţe a propus conducerii BM o nouă abordare cu privire la modalitatea de acordare a împrumuturilor, care ar conduce la flexibilitatea utilizării sumelor din împrumut în funcţie de gradul de pregătire şi realizare al proiectelor.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: