vineri

5 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 iunie, 2015

eric-stabEric Stab (foto), Președinte și CEO GDF Suez Energy Romania, a fost ales preşedinte al Consiliului Investitorilor Străini (FIC). Alături de Eric Stab, noua conducere executivă a FIC, cu mandat de 1 an, are și 2 noi vicepreședinți: Daniel Anghel, Partener aspecte de ordin fiscal PricewaterhouseCoopers, și Jean Valvis, Președinte și director general Valvis Holding.

Comitetul Director al FIC a ales în data de 16 iunie a.c. cei trei membri ai conducerii executive: preşedintele şi doi vicepreşedinţi.

”În ultimii 19 ani, FIC a lucrat îndeaproape cu autorităţile române pentru a pune bazele unui mediu investiţional atractiv şi pentru a crea premizele unei creşteri economice sustenabile. Noul Preşedinte împreună cu Comitetul Director vor continua acest efort în mandatul pe care tocmai l-au început.”, arată un comunicat al FIC.


Eric Stab a reiterat angajamentul FIC de a sprijini îmbunătăţirea mediului de afaceri, a dezvoltării economice şi a funcţionării mecanismelor unei pieţe libere în România, în beneficiul comunităţii investitorilor şi a societăţii în general.

”Sunt încântat să fiu ales președinte al Consiliului Investitorilor Străini. FIC este o organizație prestigioasă, recunoscută de autorități ca un partener serios de dialog și respectată ca o voce importantă a comunității de afaceri. Știu că mă voi bucura de sprijinul colegilor din Comitetul Director FIC cât și al celor din celelalte companii membre pentru ca prin contribuțiile lor să ne asigurăm că România va rămâne o locație atractivă pentru investitori. În același timp, vreau să-i mulțumesc lui Mihai Bogza pentru modul remarcabil în care a condus organizația în cele două mandate al sale.

FIC va continua dialogul cu instituţiile relevante la nivel guvernamental şi neguvernamental, pe acele propuneri şi politici publice care pot conduce la o creştere economică sustenabilă, la un grad ridicat al ocupării forţei de muncă şi care vor spori competitivitatea şi productivitatea economiei româneşti.”, a afirmat Eric Stab.

mihai bogzaMihai Bogza, președintele al cărui mandat s-a încheiat, afirmă: ”Consider că sistemul de a permite maximum două mandate de câte un an pentru funcția de președinte este cât se poate de adecvat pentru o asociație de tipul FIC. Pe de o parte, acest sistem evită identificarea întregii organizații cu o singură persoană, iar pe de altă parte, permite valorificarea experienței și cunoștințelor excepționale pe care le dețin membrii Consiliului nostru de administrație. În plus, activitatea la acest nivel presupune un consum mare de timp, timp “furat” celorlalte activități profesionale sau familiale și este firesc ca aceasta să fie asumată prin rotație.


A fost o mare onoare pentru mine să exercit funcția de președinte al FIC într-o perioadă atât de plină de provocări. La încheierea mandatului meu aș dori să exprim mulțumiri colegilor din Board, staff-ului tehnic al FIC și tuturor membrilor organizației care și-au adus contribuția la activitatea noastră în cadrul grupurilor de lucru și a diverselor manifestări organizate de asociație. Totodată, urez din inimă succes noului președinte și echipei de conducere, pe care îi asigur de întregul meu sprijin în continuare.”

FIC a lansat, în luna mai, ediţia din 2015 a Cărţii Albe ”Reconstruirea încrederii”, o radiografie a mediului de investiţii din România şi în acelaşi timp un set de recomandări menite să îmbunătăţească acest mediu şi să-l facă mai atractiv pentru investitorii străini şi români deopotrivă.

Preşedintele FIC, Comitetul Director şi întreaga organizaţie vor lucra în acest mandat pentru promovarea recomandărilor şi pentru îndeplinirea obiectivelor cuprinse în Cartea Albă.

FIC anunță temele importante care se vor regăsi pe agenda noului președinte :

 • continuarea dialogului cu autorităţile privind acele măsuri şi politici care au avut un impact pozitiv asupra creşterii economice
 • încurajarea dialogului şi a unor consultări cât mai ample cu autorităţile în privinţa oricăror viitoare măsuri cu impact asupra mediului de afaceri
 • încurajarea investiţiilor în sectoare cu potenţial mare de creştere
 • un mediu de afaceri care să contribuie la păstrarea stabilităţii macroeconomice şi la dezvoltarea durabilă a României

FIC a ales, în data de 14 mai a.c., un nou Comitet Director. Potrivit actului constitutiv al asociaţiei, mandatul Comitetului este de un an, între cele două Adunări Generale ale organizaţiei.

Membrii noului Comitet Director, în ordine alfabetică, sunt:

 • Daniel Anghel, Tax Partner, PwC Romania
 • Mihai Bogza, Chairman of the Board of Directors, Bancpost
 • Barbara Cygler, General Manager, GlaxoSmithKline (GSK) Romania
 • Kinga-Ágnes Daradics, Country Chairman & CEO, MOL Romania
 • Jean-Francois Fallacher, CEO, Orange Romania
 • Bert Fol, General Manager, Radisson BLU, Bucharest
 • Mariana Gheorghe, CEO, OMV Petrom
 • Steven van Groningen, President & CEO , Raiffeisen Bank
 • Farrukh Khan, Partner, Deloitte Romania
 • Nicolas Maure, President & CEO , Automobile Dacia, Managing Director Renault Romania
 • Francois Petry, CEO, Holcim Romania
 • Eric Stab, Chairman & CEO, GDF SUEZ Energy Romania
 • Ravinder Takkar , CEO, Vodafone Romania
 • Serban Toader, Senior Partner, KPMG Romania
 • Jean Valvis, President & General Director, Valvis Holding
Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: