luni

26 februarie, 2024

9 iulie, 2017

Recep Tayyip Erdogan

Turcia nu va ratifica Acordul pentru Climă de la Paris, dacă nu sunt respectate promisiunile care i-au fost făcute, ceea ce ar fi foarte probabil să se întâmple pentru că și SUA se retrag, a anunțat preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, sâmbătă, după summitul G20, citat de Reuters.

Recep Tayyip Erdogan a spus că, atunci când Turcia a semnat acordul, Franța i-ar fi promis că Turcia va fi eligibilă pentru compensații pentru anumite din costurile conformării cu prevederile acordului de la Paris

„Prin urmare, dacă asta (compensarea) s-ar respecta, acordul va trece prin parlament (în Turcia), Altfel, nu. (…) După pasul făcut de America, poziţia noastră se îndreaptă spre neaprobarea acordului în Parlament”, a spus Recep Tayyip Erdogan.


Comunicatul final al summitului G20 prevede că toţi membrii, cu excepţia Statelor Unite, vor respecta planul de combatere a încălzirii globale, dar iau notă de retragerea preşedintelui SUA din iniţiativă.

Recep Erdogan susține că a spus și omologilor săi german și francez că „fără supărare, dar nu îl vom trece în Parlamentul nostru până când nu sunt respectate promisiunile care ne-au fost făcute”.

Acordul de la Paris, semnat de SUA şi alte 187 de ţări, este menit să ţină creşterea temperaturii globale “mult sub” 2 grade Celsius faţă de nivelul preindustrial. Numai Siria şi Niacaragua nu au semnat acordul. Statele Unite au anunţat luna trecută că se retrag din acord.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

*Notă:În România nu există corporații care sa-și unească forțele pentru

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: