duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 noiembrie, 2018

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a pledat duminică în favoarea ideii ca tandemul franco-german să construiască o Europă mai puternică, mai încrezătoare în rolul său de ”jucător global” ce poate împiedica ”haosul” ce cuprinde lumea, scrie Euractiv.

Emmanuel Macron și Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, s-au folosit de o serie de evenimente organizate cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la încheierea primului Război Mondial pentru a contracara influența forțelor populiste și naționaliste din Europa dar și izolaționismul promovat de Administrația Trump.

Președintele Franței a vorbit duminică în Bundestag – fiind primul președinte al Franței invitat în ultimii 18 ani să vorbească în parlamentul german- și a îndemnat Germania să deschidă împreună cu Franţa o ”nouă etapă” în construcţia europeană, cu obiectivul de a împiedica lumea să ”alunece în haos”.


”Europa, iar în cadrul ei cuplul franco-german, sunt investite cu obligaţia de a nu lăsa lumea să alunece în haos şi să o însoţească pe drumul păcii”, iar în acest scop ”Europa trebuie să fie mai puternică şi mai suverană”, a spus președintele Franței.

”Lumea noastră se află la o răscruce de drumuri”, a adăugat Emmanuel Macron, avertizând că există riscul ca ”naţionalismul fără memorie” şi ”fanatismul fără repere” să preia controlul.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Emmanuel Macron şi-a reitrat îndemnul la înfiinţarea unei armate europene în acest discurs proeuropean în Bundestag, cu şase luni înainte de alegerile europene.

Acest discurs are loc într-un context delicat pentru preşedintele francez, după publicarea în Franţa a unui sondaj care relevă că doar un francez din patru este mulţumit de politica sa.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: