sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 februarie, 2022

Aliații NATO vor fi uniți în lupta lor împotriva agresiunii Rusiei „oricum și oriunde ar putea avea loc”, s-au pus de acord Boris Johnson cu Emmanuel Macron, în concluzia convorbirii telefonice pe care au avut-o sâmbătă.  

Premierul Marii Britanii și președintele francez au discutat despre evoluția îngrijorătoare a crizei din Ucraina. Boris Johnson l-a informat pe Macron despre întâlnirea sa de la Kiev cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, potrivit The Guardian.

„Au fost de acord că găsirea unei soluții diplomatice la tensiunile actuale trebuie să rămână prioritatea primordială”, a spus un purtător de cuvânt al premierului britanic.


Boris Johnson a spus că există informații care sugerează că amenințarea cu „o campanie militară iminentă” a Rusiei este „un pericol clar”.

NATO unit  și sancțiunile contra Rusiei

„Prim-ministrul și președintele Macron au subliniat că NATO trebuie să fie unită în fața agresiunii ruse. Ei au convenit să continue să lucreze împreună pentru a dezvolta un pachet de sancțiuni care ar intra imediat în vigoare în cazul în care Rusia va invada în continuare Ucraina”, a mai spus oficialul britanic.

 Cei doi lideri au mai discutat despre eforturile de a întări flancul estic al NATO, pentryu ca aliații să fie pe deplin apărați împotriva activității rău intenționate a Rusiei, oriunde și oricum ar putea avea loc.”

Emmanuel Macron este de așteptat să viziteze Moscova luni și Kievul marți, în timp ce cancelarul german, Olaf Scholz, va călători la Kiev pe 14 februarie și la Moscova a doua zi.


Ministrul de externe britanic  Liz Truss trebuia să călătorească marți în Ucraina împreună cu prim-ministrul pentru a se întâlni cu președintele ucrainian, dar a fost testată pozitiv pentru coronavirus. Truss va călători în curând la Moscova.

Joi, oficialii americani au susținut că au dovezi ale unui complot elaborat al Kremlinului de a realiza un videoclip fals „foarte grafic” al unui atac ucrainean ca pretext pentru o invazie militară.

Downing Street a declarat vineri că are „încredere ridicată” Rusia intenționează să inventeze un motiv pentru a ataca Ucraina.

Din nou despre pretextul pe care l-ar fabrica Rusia

„Suntem în foarte mare măsură convinși că Rusia intenționează să creeze un pretext ca să învinovățească Ucraina de un atac, pentru a justifica o incursiune rusă în Ucraina. Detaliile din anumite rapoarte sunt credibile și extrem de îngrijorătoare. Ne-am efectuat propria analiză asupra acestor informații și împărtășim concluzia SUA”, a mai spus putătorul de cuvânt al lui Boris Johnson.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Mafrea Britanie ia „în considerare opțiuni pentru desfășurări militare pentru a sprijini flancul estic al NATO, nu suntem încă în stadiul de a stabili detaliile, dar le vom prezenta la momentul potrivit”.

În ianuarie, SUA și Marea Britanie au susținut că Rusia a inflitrat agenți în interiorul Ucrainei pentru a organiza atacuri sub drapele false și a recrutat ucraineni pentru a prelua un guvern marionetă care ar colabora cu forțele de ocupație ruse.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: