sâmbătă

16 martie, 2024

15 iulie, 2011

Cazul ministrului Mediului, Laszlo Borbely, este doar un subiect de presă, însă procurorii nu pot fi opriţi în investigaţia lor, a declarat, joi, la postul B1TV, premierul Emil Boc.

„Ce a afirmat x sau z din dosarul respectiv mai trebuie şi probat. Eu nu am nimic oficial, împotriva ministrului nu există niciun element de acuzaţie. Din informaţiile pe care mi le-aţi prezentat nu rezultă că ministrul a făcut ceva, ci că alţii au folosit numele său”, a mai spus Boc.

El a subliniat că, în acest moment, nicio procedură juridică nu a început împotriva ministrului UDMR al Mediului, dar „nimeni nu-i poate lua pixul din mână unui procuror”.


Tot joi, după Consiliul Permanent al UDMR, liderul Uniunii, Kelemen Hunor, a afirmat că formaţiunea politică este deschisă la dislog cu Uniunea Social Liberală, privind Constituţia, legile electorale lărgirea drepturilor minorităţilor.

„În iunie am primit o scrisoare de la copreşedinţii USL la care vom răspunde în scris. Noi am susţinut dialogul permanent cu toate partidele politice, inclusiv cu partidele din opoziţie. De fiecare dată am fost şi vom rămâne pentru un dialog politic permanent, sunt subiecte care fără o înţelegere în clasa politică nu pot fi puse în aplicare, sunt subiecte despre care trebuie să vorbim: amendarea Constituţiei, legile electorale, lărgirea drepturilor minorităţilor naţionale. Vom răspunde în scris, aşa cum e politicos, cum este normal într-o societate civilizată, la acea scrisoare pe care am primit-o de la copreşedinţii USL”, a spus Kelemen.

Ce a mai spus Boc la B1TV:

Austeritate şi cu revoluţionarii. „Avem în analiză un asemenea demers, nu este uşor, pentru că e o temă sensibilă şi grea în acelaşi timp, dar cred că, dacă vrem să fim corecţi cu bugetul ţării şi cu românii, ar trebui în primul rând să ne preocupe astăzi soarta acelora care sunt urmaşii celor decedaţi sau răniţi grav în Revoluţie. Restul, cred că deja 20 de ani sunt suficienţi şi cred că ar trebui să reintrăm în rândul lumii în privinţa drepturilor şi obligaţiilor”.


De ce a plătit elicopterul oficial. „Trebuia să-i aduc la Bucureşti. Dacă veneam cu maşina, nu ajungeam, se termina şedinţa de guvern, nu puteam nici să-i trimit separat. În mod firesc, SPP are obligaţia să asigure protecţia demnitarilor şi a familiilor acestora, dar ştiind că într-o vreme de criză, când românii au trecut prin atâtea greutăţi şi oricine este atent la ce se întâmplă cu banul public, ştiam că la un moment dat, mai devreme sau mai târziu, tot o să se afle. Atunci am preferat să îmi asum acest lucru, dar am plătit contravaloarea transportului pentru cei doi minori. Puteam să spun că sunt membri ai familiei şi să nu plătesc”.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Economia României a suferit în ultimul deceniu unele dintre cele

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: