duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 iunie, 2011

Angajarea răspnderii Guvernului rămâne o variantă în continuare, pentru adoptarea pentru proiectului reorganizării administrative, a declarat, marţi, la TVR1, premierul Emil Boc.

El a menţionat, însă, că decizia în această privinţă se va lua în urma consultărilor din coaliţie.

”Discuţiile continuă cu partenerii de coaliţie, încercăm să explicăm tuturor avantajele. Nu sunt avute în vedere avantaje pentru un anumit partid, toate partidele vor pierde şefii de consilii judeţene. Nu am luat decizia privind modalitatea de adoptare, avem la îndemână toate alternativele, inclusiv asumarea răspunderii Guvernului”, a spus preşedintele PDL, la TVR1.


El a recunoscut că nu Uniunea Europeană a cerut României să-şi modifice împărţirea administrativ-teritorială, ănsă el a susţinut că noile 8 superjudeţe propuse de PDL ar urma să absoarbă până la câte 3 miliarde de euro odată.

”Nu Uniunea Europeană ne cere să modificăm structura administrativă. Dacă nu facem această modificare, nu vom avea capacitatea să atragem fonduri europene. Judeţele sunt prea mici ca să ceară fonduri mari. Dacă ţara ar fi împărţită în judeţe mai mari, am putea atrage până la 3 miliarde de euro în fiecare judeţ mare.

Argumentele pe care Emil Boc pe pune la bătaie pentru regionalizare:

 


Destrcuturarea unor reţele clientelare ”cel puţin din ultimii 20 de ani, dacă nu din ultimii 40 de ani.”

”Vom avea mai puţină corupţie”

Reducerea birocraţiei, ”prin comparaţie cu varianta USL, care vine cu un nou nivel, o structură peste judeţe, care complică birocraţia”

”Ultimul argument ar fi cel legat de mai buna absorbţie a fondurilor europene”. Alocarea banilor se face pe zone mai mari

 

 

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: