duminică

3 martie, 2024

21 martie, 2022

Elon Musk va inaugura marți, alături de cancelarul Olaf Scholz, Tesla Gigafactory Berlin-Brandenburg (foto), de lângă Berlin, scrie HotNews.

Elon Musk vrea să ofere personal cheia primului posesor al unui Model Y fabricat la uzina Tesla din Grunheide, aflată la 35 de km de Berlin.

Investițiile în prima megauzină europeană a Tesla au totalizat 5 miliarde dolari și aici vor fi construite și baterii auto.

​Tesla Motors a primit pe 4 martie de la autoritățile din landul german Brandenburg undă verde pentru a începe producția la uzina de lângă Berlin, dar aprobarea vine cu o serie de condiții.

Tesla produce de câteva luni la Berlin mașina Model Y, dar este vorba despre faza de pre-serie, deci sunt puține mașini și nu puteau fi vândute. De acum începe producția de serie.

Pentru Tesla Motors a fost complicată obținerea autorizațiilor și nu a fost ușoară nici conformarea cu legislația germană care este severă în multe domenii. Spre exemplu, o problemă a fost legată de substanțele chimice rezultate din procesul de producție și de gestionarea apelor reziduale. Sunt temeri că uzina ar putea afecta alimentarea cu apă în regiune.

Procesele înalt automatizate vor permite producerea unui corp de maşină în 45 de secunde! De la început se va încerca lansarea a 5.000 de mașini pe zi, dar în viitor numărul va putea crește până la 10.000.


Principalul produs al ”Gigafactory Berlin-Brandenburg” va fi crossoverul Tesla Model Y. Conform planurilor companiei, până la sfârșitul anului 2022, volumele de producție ar trebui să ajungă la un sfert de milion de mașini electrice pe an, cu scopul final de a produce anual 500.000 de vehicule electrice.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

(Textul de mai jos e preluarea integrală a editorialului de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: