24 martie, 2021

Mașinile electrice ale produse de Tesla Inc vor putea fi cumpărate direct cu bitcoin, fără convertire în monede clasice, potrivit unui anunț al directorului general (CEO) al companiei, Elon Musk. Opţiunea va fi disponibilă în afara SUA pe parcursul acestui an.

„Puteţi cumpăra acum o Tesla cu bitcoin”, a scris Elon Musk pe Twitter și a adăugat că suma în bitcoin  plătită către Tesla nu va fi convertită în monedă convențională, potrivit Reuters.

Omul de afaceri de origine sud-africană a mai promis, la începutul lunii februarie, că Tesla va accepta plăți în bitcoin, atunci când  compania pe care o controlează a cumpărat bitcoin de 1,5 miliarde de dolari, iar  cotația Bitcoin a urcat cu 20%, pe piața nereglementată a criptomonedelor.

(Citiți și: „Bitcoin a depășit pragul de 50.000 de dolari – pe fondul susținerii de către celebrități mondiale”)


Miliardarul Elon Musk promovează consecvent criptomonedele pe contul său de Twitter și critică numerarul în monede convenționale , spunând că atunci când au „dobândă reală negativă, numai un nebun nu s-ar uita în altă parte”.

După investiția Tesla în bitcoin, mai multe companii, inclusiv Uber Technologies Inc și Twitter Inc și-au împărtășit opiniile cu privire la criptomonedă.

Directorul executiv al Uber, Dara Khosrowshahi, a declarat că firma a analizat și „a respins rapid” ideea de a investi în bitcoin, adăugând că Uber ar putea accepta potențial criptocurrency ca plată.

Twitter spusese anterior că este încă nehotărât cacă să dețină bitcoin, în timp ce General Motors Co a spus că va evalua dacă bitcoin poate fi acceptat ca plată pentru vehiculele sale.


Tesla a adăugat recent pe lista titlurilor oficiale ale lui Elon Musk pe cel de „Technoking of Tesla”.

Digitalizarea monetară

Băncile centrale ale lumii, clasifică fenomenul criptomonedelor ca un pericol la adresa stabilității financiare a lumii, pentru că acestea sunt  construcții digitale a căror valoare nu se bazează pe cea a unor active sau a unor economii, ca în cazul monedelor convenționale.

Chiar așa zisele criptomonede  stabile (a căror evoluție este legată de monedele clasice) sunt considerate periculoase pentru sistemele financiare actuale.

Pe de altă parte, marile bănci centrale s-au angajat deja într-o contra-ofensivă, și fac planuri pentru construcția versiunilor digitale ale monedelor tradiționale.

Banca Centrală Europeană (BCE) şi băncile centrale naţionale din Zona Euro se pregătesc să ia deciziile necesare privind  construcția și lansarea versiunii digitale a euro.

 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: