marți

18 ianuarie, 2022

Elon Musk, al treilea cel mai bogat din lume

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 noiembrie, 2020

Elon Musk, CEO-ul Tesla, va deveni al treilea cel mai bogat om din lume, după ce cotațiile acțiunilor Tesla au crescut spectaculos în urma anunțului că producătorul auto va fi inclus, de luna viitoare, în indicele S&P 500.

În ultimele zile, averea lui Musk a crescut cu aproximativ 15 miliarde de dolari, până la 117,5 miliarde de dolari.

Acesta va deveni al treilea cel mai bogat om din lume, devansându-l pe Mark Zuckerberg, care are o avere estimată la 106 miliarde de dolari, potrivit indexului Bloomberg. În clasamentul celor mai bogați oameni din lume, Musk va fi depășit doar de fondatorul Amazon, Jeff Bezos (184 de miliarde de dolari) și co-fondatorul Microsoft, Bill Gates (129 de miliarde de dolari).

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Elon Musk deține 20% din acțiunile Tesla și a fondat compania SpaceX.

În 2020, averea acestuia s-a majorat cu 90 de miliarde de dolari, cel mai mare avans în rândul celor 500 de miliardari Bloomberg, scrie fortune.com.

Tesla ar urma să fie inclusă în indexul S&P 500 de data de 21 decembrie, fiind cea mai mare companie nou intrată de când se calculează acest index. Producătorul auto are o capitalizare de 400 de miliarde de dolari.

În ciuda faptului că are o avere fabuloasă, Musk s-a arătat în multe rânduri dezinteresat de bunurile pe care le deține. În luna mai, acesta a scris pe tweeter că vrea să „vândă” aproape toate bunurile fizice pe care le deține. De atunci, a vândut patru proprietăți din Los Ageles unui dezvoltator de complexuri imobiliare de lux, pentru 62,5 milioane de dolari.Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr