luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 octombrie, 2015

udreaElena Udrea a declarat, vineri seară, la ieşirea de la DNA, că în noul său dosar procurorii au dispus măsura controlului judiciar pe cauţiune, stabilind o cauţiune record în România, de 5 milioane de lei, în condiţiile în care acelaşi parchet i-a sechestrat toate bunurile.

Elena Udrea a ajuns la DNA, vineri, înainte de ora 14.00, pentru a da declaraţii în noul dosar în care este acuzată de fapte de corupţie.

La ieşirea din sediul direcţiei, în jurul orei 20.15, Elena Udrea a declarat că procurorii au dispus în cazul său măsura controlului judiciar pe cauţiune.


„Cauţiunea este record în România. Nu s-a mai întâmplat ca cineva să fie pus sub control judiciar pentru o cauţiune de 5 milioane de lei. În condiţiile în care DNA mi-a sechestrat toate bunurile pe care le am, toate conturile, toate bunurile mobile şi imobile. Cu condiţia să depun această cauţiune în termen de cinci zile, trei fiind de weekend. Spuneţi-mi dacă nu vi se pare că este o vânătoare a Elenei Udrea. Este fără precedent în România ce se întâmplă”, le-a declarat Udrea jurnaliştilor, precizând că, dacă nu plăteşte, se va cere o măsură mai grea împotriva sa.

Elena Udrea a revenit la DNA, vineri, pentru a da declaraţii în noul dosar în care este acuzată de fapte de corupţie şi a arătat că a venit pregătită să dea o declaraţie, dar ţine să menţioneze că nu consideră normală respingerea cererii ei de recuzare a procurorului care instrumentează dosarul său, decizie care a fost dată tot de un procuror DNA.

Cererea Elenei Udrea de recuzare a procurorului care instrumentează noul său dosar a fost respinsă, fostul ministru al Dezvoltării Regionale urmând să revină, vineri după-amiază, la DNA pentru a da declaraţii în cazul acuzaţiilor de luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.

După respingerea cererii, dosarul în care Camera Deputaţilor a avizat urmărirea penală şi reţinerea Elenei Udrea va rămâne în continuare la procurorul Mihaela Moraru, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.


Elena Udrea a fost chemată la DNA după ce plenul Camerei Deputaţilor a avizat cererea de începere a urmăririi penale a deputatul în noul dosar şi a încuviinţat reţinerea acesteia, însă nu şi arestarea preventivă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

DNA a cerut în 20 octombrie aviz de la Camera Deputaţilor pentru începerea urmăririi penale, reţinerii şi arestării preventive a deputatului Elena Udrea, în noul dosar.

Potrivit procurorilor DNA, Elena Udrea ar fi primit mită de la un om de afaceri 3,8 milioane de dolari şi o creanţă de 900.000 de euro pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului bilateral de vanzare – cumparare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: